Smjena na klupi Real Madrida: Poznat trener koji će zamijeniti Anćelotija

22.06.2023. | 09:40

Njemački “Bild” piše da će španski stručnjak Ćabi Alonso zamijeniti Karla Anćelotija na klupi Real Madrida naredne sezone i da je taj posao gotovo pa izvjesan.

Oni navode kako je predsjednik Real Madrida Florentino Perez dogovorio sve detalje za posljednju sezonu Anćelotija na klupi kluba, a da je trenutni trener Bajer Leverkuzena i bivši veznjak ovog tima Ćabi Alonso prvi favorit da dođe na njegovo mjesto.

Ovaj nekada sjajni veznjak je trenutno trener Bajera, a ovo ljeto se dovodio u vezu i s preuzimanjem nekih od najvećih klubova Evrope, posebno sa PSŽ-om, ali odlučio je ostati na klupi “Apotekara”, barem za sada. “Bild” navodi kako je i on svjestan interesa Reala i da bi mu jedna čitava sezona na klupi njemačkog kluba mogla biti od velikog značaja kada je u pitanju iskustvo.

Alonso je Leverkuzen preuzeo u oktobru prošle godine, kada je tim bio u zoni ispadanja, a Španac ih je doveo do šestog mjesta na kraju i igrao je s njima polufinale Lige Evrope.

Kao i Anćeloti, Alonso takođe ima ugovor još godinu dana, prenosi “Klix”. Riječ je o bivšem fudbaleru koji je za Real Madrid igrao od 2009. do 2014. godine, a što se tiče početka trenerske karijere, od 2019. godine je radio u drugoj ekipi Real Sosijedada, gdje je 20 godina prije i započeo svoj fudbalski put.