Slavni trener doktorirao! Anćeloti želi da ga fudbaleri Reala oslovljavaju sa – doktor

12.10.2023. | 11:53

Doktor Karlo Anćeloti! Slavni italijanski trener doktorirao je na Univerzitetu u Parmi i sada želi da ga fudbaleri Real Madrida oslovljavaju sa – doktor.

Što u šali, što u zbilji, trener kraljevskog kluba je ovo poručio nakon što se obratio javnosti u “crvenoj haljini” i “krznenom šeširu”.

Trofejni trener, četvorostruki osvajač Lige šampiona, na svečanosti Univerziteta u Parmi položio je svoj doktorat. Karlo Anćeloti je dobio počasnu titulu magistra nauka i tehnike preventivne i prilagođene motoričke aktivnosti.

Italijanski stručnjak ima 64 godine i kao takav je dokazao da za obrazovanje nikada nije kasno. Anćeloti je diplomirao na prestižnom univerzitetu odjeljenja za medicinu i hirurgiju, a na svečanoj ceremoniji održao je i govor pod nazivom “Fudbal, način života”.

Doktor Anćeloti nagrađen je ovacijama dok je dobijao povelju i doktorat, a u publici amfiteatra bio je i legendarni trener Milana Arigo Saki.

“Sport je za mene bio sjajna škola života. Neki će reći da sam ovim položio nekoliko testova, u stvarnosti sam uzeo mnogo, a eto sad dobijam još više. Reći ću svojim igračima ‘možete da me zovete doktor'”, nasmejao je sve prisutne Karlo Anćeloti.

“Snaga fudbala nije u pojedincu, već u grupi. To nije posao, to je strast koja mi je omogućila da se 44 godine posvetim fudbalu, tu strast ne možete kupiti na tržištu. Nepredvidivost ovog sporta mi daje jaku strast. Bio sam takav sa svojih 15 godina, takav sam i danas sa 64. Ako nemate strast, ne možete uspeti 100 posto”, jasan je bio Karlo Ančeloti prilikom obraćanja s govornice Univerziteta u Parmi.