Slava, a ne novac: Modrić odbio arapske milione i ostao odan Madridu

09.05.2023. | 16:27

Luka Modrić, po svemu sudeći, nastaviće karijeru u Real Madridu.

Hrvatski kapiten i madridski velikan dogovorili su produženje saradnje za dodatnu godinu, a “javna tajna svima će biti poznata u narednim nedjeljama kada Hrvat potpiše novi ugovor”, navodi Marka.

Marka dodaje da će taj ugovor biti vrlo sličan onom potpisanom prošle godine.

“Za Luku neće biti smanjenja plate ni izmjena klauzula u vezi sa ciljevima. Ispuniće mu se želja da s 38 godina igra u Realu. Postaće drugi najstariji igrač u bijelom dresu u istoriji kluba, mlađi samo od Ferenca Puškaša, koji je igrao s 39 godina i 36 dana. Da bi postao rekorder, Luka bi morao da produži na još jednu godinu, za sezonu 2024/2025. Za to će biti vremena, sada je Modrić fokusiran na uživanje u aktuelnom trenutku s Realom”, dodaje se u tekstu.

Marka piše da je produženje ugovora, iako je Modrić posljednjih mjeseci živio ne znajući šta ga čeka, zapravo bilo vrlo jednostavno.

Njegova želja za nastavak karijere u Realu svima je bila dobro poznata i zato nije obraćao mnogo pažnje na “astronomsku ponudu” koju je dobio iz Saudijske Arabije i Katara.

“Bili su to iznosi zbog kojih bi svako stao i razmislio”, ističe madridski dnevnik.

Real je strahovao da Modrić ozbiljno razmatra te ponude i bio je spreman poštovati njegovu odluku, jednako kao što je to radio u slučaju svojih drugih legendi, navodi dalje Marka i piše da su u klubu čekali potez Modrića i njegovih predstavnika.

“Diskretni Modrić nema tipične predstavnike koji se pojavljuju u medijima”, piše Marka objašnjavajući zašto je sve tako dugo trajalo.

Upitno je koliko bi se to čekanje dogovora nastavilo da Modrić nije odlučio da sam krene u akciju i “uhvatiti bika za rogove”, kako to navodi Marka, opisujući trenutak u kojem je hrvatski kapiten pokazao inicijativu i pozvao predsjednika kluba Florentina Peresa na razgovor u četiri oka.

“Transparentan kao i uvijek, Modrić je Peresu rekao da ne želi arapske milione već ostanak u Realu. Florentino mu je rekao da će produžiti na još jednu godinu uz iste uslove. Posao je bio gotov. Nakon sastanka ništa se nije potpisalo, ali nema nikakvih sumnji. Ono što je dogovoreno biće i ostvareno”, tvrdi Marka.

Čitani španski sportski list dalje navodi da je Modrić rekao Peresu da će poštovati odluku kluba, ali i da ne želi produženje ugovora kao nekakav znak zahvalnosti naurađenom.

“Ako Modrić ima nešto, onda su to ponos i ambicija, niko ne smije ni posumnjati da on ostaje u klubu kako bi izborio svoje mjesto u startnoj postavi. Sve to oduševilo je Realovog predsjednika”, zaključuje se.

Ugovor bi trebalo da bude potpisan uskoro, možda već nakon polufinala Lige šampiona koje Real igra protiv Mančester sitija, navodi B92.