Sjajne vijesti: Đoković kandidat za tenisku Kuću slavnih

27.04.2022. | 20:04

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković nije uspio da osvoji ovogodišnji Srbija open, ali je nekoliko dana poslije neuspjeha u finalu dobio sjajne vijesti.

Naime, Srbin se nalazi među kandidatima za ulazak u tenisku Kuću slavnih.

Kako su preneli mediji, čelnici te organizacije su napravili listu od pet kategorija za koje može da se glasa. Ono što je mnoge začudilo jeste to da se prvi reket svijeta našao u konkurenciji u samo dvije kategorije.

Nole je u izboru za “epsko rivalstvo” sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom. Pored njih su tu Pit Sampras i Andre Agasi, Serena i Venus Vilijams, Štefi Graf i Monika Seleš i drugi rivali.

Druga kategorija je “najpoznatije proslave”. Te 2010 godine su poslije titule on i sunarodnici odlučili da se ošišaju na ćelavo na terenu, prenio je “Mondo”.

Tu su još tri kategorije, poput “pepeljugine priče” u kojoj se nalazi osvajanje Vimbldona Gorana Ivaniševića 2001. godine, zatim “najbolji povratak u meč” gdje je ovogodišnji Australijan open i preokret Rafaela Nadala protiv Danila Medvedeva, kao i “momenat nacionalnog ponosa” u kom se takođe nalazi Ivanišević iz 2001. godine, kao i Endi Marej i Vimbldon iz 2013.

Novaka nema ni u jednoj od te tri spomenute druge kategorije, iako je imao neke spektakularne mečeve, poput preokreta protiv Federera u finalu Vimbldona 2019. godine kada je spasao dvije meč lopte.