Siner prvi finalista turnira u Majamiju

02.04.2021. | 22:44

Janik Siner je prvi finalista na turniru Masters serije u Majamiju. Mladi Italijan je poslije preokreta savladao Španca Bautistu Aguta 5:7, 6:4, 6:4 za najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri.

Prvi set je odlično počeo Bautista. Napravio je brejk u prvom gemu i čuvao prednost do rezultata 3:2. Mladi Italijan onda oduzima servis bez izgubljenog poena i vraća meč u egal. Odlučujuči trenutak u prvom dijelu dogodio se u 11. gemu.

Španac napada servis Sinera i stiže do brejk prilike. Odmah je iskoristio i poveo 6:5. Rutinski dobija naredni gem na svoj servis i sa 7:5 dolazi na set od prolaska u finale.

Drugi dio igre bio je miran do rezultata 3:3. U sedmom gemu Bautista dolazi od tri vezane brejk lopte. Siner ih sve neutrališe, a onda i još jednu kada je Španac došao do prednosti. Poveo je 4:3. Već u narednom gemu Bautista spašava jednu brejk loptu i dolazi do 4:4.

Ipak pod pritiskom Španac popušta u desetom gemu. Siner je osvojio tri vezana poena i stiže do tri vezane set lopte na servis Bautiste. Drugu je realizovao i izjednačio rezultat na 1:1.

Bautista je zadao prvi udarac u odlučujućem setu. Bez izgubljenog poena dolazi do brejka za 2:1, a onda je poveo i 3:1. Siner se ipak brzo vraća. U šestom gemu oduzima servis rivalu i dolazi od 3:3. slijede tri gema bez uzbuđenja, a onda Italijana zadaje odlučujući udarac. Preslikana situacija iz drugog seta, stiže do tri brejk i meč lopte. Prvu je realizovao za plasman u svoje prve finale na turnirima Masters serije.

U odlučujućem meču snage će odmjeriti sa boljim iz duela između Rubljova (Rusija) i Hurkača (Poljska), koji je na programu u noći između petka i subote od jedan sat poslije ponoći uz direktan prenos na Sport klubu.