Sijevale pesnice nakon ispadanja iz Lige šampiona: Nejmar i Donaruma se potukli u svlačionici

10.03.2022. | 10:51

Sinoćnja eliminacija iz Lige šampiona od Real Madrida teško je pala igračima PSŽ-a, pa je nakon utakmice došlo do tuče u svlačionici.

Parižani su u prvom meču na Parku Prinčeva slavili s 1:0 pogotkom Kilijana Mbapea, a i na Santiago Bernabeu su njegovom zaslugom prvi došli do prednosti. Međutim, Karim Benzema im je u nastavku zabio tri gola i izbacio ih iz daljeg takmičenja. Nezadovoljstvo gostujućih igrača eskaliralo je u svlačionici.

Prema navodima Marke, sve je započelo Nejmarovom kritikom Đanluiđiju Donarumi zbog greške koja je prethodila Realovom golu za 1:1.

Italijanski golman odgovorio je Brazilcu, tenzije su porasle, a rasprava eskalirala. Palo je i nekoliko udaraca prije nego što su se umiješali saigrači i prekinuli tuču.

To nije bio jedini incident do kojeg je došlo nakon utakmice u Madridu. Španci su pisali i da je bolan poraz teško sjeo PSŽ-ovom gazdi Naseru El-Kelaifiju. Navodno je tražio glavnog sudiju Danija Makelija, kojem je pokušao upasti u svlačionicu.

Jedan od Realovih radnika sve je snimio, a to je razljutio PSŽ-ovog gazdu. El-Kelaifi mu je navodno izbio telefon iz ruke, tražio da izbriše sadržaj i zaprijetio.

Oznake: Nejmar, Tuča