Salihamidžićev sin ismijao Bajern i skupo plaćeno pojačanje pa sve izbrisao: To je tako sramotno

12.02.2024. | 17:45

Nick Salihamidžić, sin bivšeg sportskog direktora Bayerna Hasana Salihamidžića, koji je smijenjen u maju 2023. godine, nije se suzdržavao od kritika na društvenim mrežama nakon teškog poraza Bavarca protiv Bayer Leverkusena 3:0.

Salihamidžić je na Twitteru kritikovao skupo plaćeno pojačanje Sachu Boeya koji je došao iz Galatasaraya za 30 miliona evra, kao i i transfer politiku kluba iz Minhena, ali je na kraju obrisao sve postove na Twitteru.

“Dobro pokrivena druga stativa, Boey,” poručio je Salihamidžić nakon što je desni bek bio vrlo loše postavljen i dikretni je krivac za pogodak koji je postigao Josip Stanišić, inače fudbaler Bayerna na posudbi u Leverkusenu.

Salihamidžić ne razumije ni zašto je Stanišić na ljeto posuđen rivalu iz Leverkusena.

“Stanišić je pozajmljen Leverkusenu za 2 miliona, a Boey je doveden za 30 miliona, neko prvo mora da mi objasni kako je to moguće”, pitao se Nick.

“Šteta što igramo ovako. 0,27 očekivanih golova u ovakvoj utakmici je tako sramotno”, nastavio je da se žali Salihamidžić junior, a potom je obrisao sve postove na Twitteru.

Ipak, njemački mediji su prenijeli njegove kritike, jer nije prvi put da Salihamidžić objavljuje kritičke objave na društvenim mrežama gdje je često branio svog oca.

Bayern sada zaostaje pet bodova za Bayer Leverskusenom, a u Ligi prvaka ih već u srijedu očekuje duel osmine finala protiv Lazija u Rimu.