Sačuvala oreol nepobjedivosti na svom stadionu: Zvezda dobila derbi, titula u rukama

07.04.2021. | 20:26

Crvena zvezda dobila je večeras 164. vječiti derbi protiv Partizana rezultatom 1:0, te pobjegla crno-bijelima na 12 bodova prednosti, tako da ekipa Dejana Stankovića već može da počne sa pripremanjem proslave nove titule prvaka Srbije.

Crvena zvezda je sačuvala oreol nepobjedivosti na svom stadionu “Rajko Mitić”, pošto joj je ovo bio 71. meč zaredom u domaćem prvenstvu kako nisu poraženi kod kuće, a posljednji koji je pobijedio Zvezdu na njenom terenu je bio upravo Partizan, u aprilu 2017. godine.

U prvom poluvremenu vječitog derbija, u talasima su napadali i bilo bolji i jedni i drugi. Prvih dvadesetak minuta je pripalo Partizanu, kada je imao dobar pokušaj Takuma Asano, kada je lopta zakačila Miloša Degeneka i otišla pored same stative u korner.

Potom je najveću priliku za Zvezdu u prvih 45 minuta imao Veljko Nikolić, kada mu je Vladimir Stojković odbranio udarac pod prečku.

Finiš ponovo pripada Partizanu, kada su za minut imali dvije odlične prilike – prvo je Filip Holender pogodio prečku, a nešto kasnije mladom Nemanji Joviću brani udarac Milan Borjan. Početak drugog dijela utakmice je pripao domaćinu, koji stiže do prednosti u 58. minutu. Gelor Kanga je izveo korner, a najviše skače Mirko Ivanić i golman Vladimir Stojković je savladan za vođstvo Zvezde.

Nakon gola Zvezde, rastrzana i nervozna igra, tako da je tek u 89. minutu Partizan preko Sejdube Sume zaprijetio, ali je Borjan sjajno sačuvao svoj gol, što je ujedno bilo i posljednje zanimljivo u ovoj utakmici. Snijeg je danas pomjerio dvije utakmice ovog 30. kola, i to u Gornjem Milanovcu između Metalca i Javora, odnosno u Čajetini, gdje su trebali da igraju Zlatibor i Inđija, a ova dva susreta će biti odigrana sutra.

U ostalim mečevima, Radnik iz Surdulice je u gostima savladao Bačku u Bačkoj Palanci sa 2:0, golovima Nikole Bogdanovskog i auto-golom Marka Stojanovića.

Rad je na svom terenu istim rezultatom slavio protiv Vojvodine pogocima iskusnog Andrije Kaluđerovića, dok je kruševački Napredak slavio u Nišu protiv Radničkog sa 2:1. Alen Melunović i iskusni Saša Marjanović su donijeli vrijednu pobjedu gostima, dok je Nenad Gavrić bio strijelac gola za Radnički.

Superliga Srbije, 30. kolo – utorak:

Mačva-Mladost 0:2
Novi Pazar-TSC 2:1
Proleter-Čukarički 0:1
Spartak-Voždovac 3:0
Bačka-Radnik 0:2
Metalac-Javor odgođeno zbog snijega
Rad-Vojvodina 2:0
Radnički-Napredak 1:2
Zlatibor-Inđija odgođeno zbog snijega
Crvena zvezda-Partizan 1:0

Crvena zvezda je prva na tabeli sa 86 bodova, slijedi Partizan sa 74, Čukarički ima 61, Vojvodina 60, Radnik 48, Spartak 47, TSC 45, Proleter /NS/ 42, Mladost 39, Radnički i Metalac po 38, Voždovac 37, Novi Pazar 36, Javor 34, Rad 33, Napredak 32, Inđija 29, Zlatibor i Mačva po 21 i Bačka 16 bodova.

Oznake: Derbi, Titula, Zvezda