Rusedski jasan kao dan: Od velike trojke ostao je samo jedan – Đoković

30.11.2021. | 16:46

Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru biće teško da osvoje nove grend slem titule, dok je Novak Đoković i dalje u vrhu, ističe Greg Rusedski.

Đoković, Nadal i Federer imaju po 20 grend slem titula, zbog čega se najčešće postavlja putanje ko će od njih trojice nadmašiti ostale.

Španac i Švajcarac vratiće se takmičenjima sljedeće sezone, ali je upitno koliko će biti spremni da se bore za najznačajnije titule. Nadal se oporavlja od povrede stopala, a najavio je da će učetvovati na Australijan openu. Federer je u procesu rehabilitacije poslije operacije koljena, a nada se da će moći da zaigra na Vimbldonu.

“Rodžerov fokus je na Vimbldonu. Mislim da ni sam ne vjeruje da može da osvoji trofej u Parizu, ili na Australijan openu i US openu. U Londonu je 2019. godine imao nekoliko meč lopti protiv Novaka. Ove godine nije igrao sasvim dobro, ali je stigao do četvrtfinala. Ako bude zdrav, vjerovaće da može do titule“, rekao je Rusedski i onda se osvrnuo na Nadala.

“Kada je o Rafi riječ, to je naravno Rolan Garos. Tamo bi mogao da dođe do 21. grend slema, pošto je Đoković zaista dominantan na betonu”.

Đoković je u 2021. godini osvojio tri grend slema – u finalu Australijan opena je savladao Danila Medvedeva, na Rolan Garosu je bio bolji od Stefanosa Cicipasa, a na Vimbldonu od Matea Beretinija. Imao je Srbin šansu da dođe i do kalendarskog slema, ali je u borbi za titulu na US openu izgubio od Medvedeva.

“Moramo u obzir da uzmemo i novu generaciju. Od velike trojke, ostao je samo jedan velikan, a to je Novak, koji izgleda ne planira da ode nigdje. Biće teže Federeru i Nadalu, jer su Medvedev, Zverev i Cicipas počeli da vjeruju. Danil je pobijedio Novaka u finalu grend slema, Cicipas je imao dva seta prednosti u Parizu, Beretini se borio za titulu na Vimbldonu. Nije bilo Federera i Nadala u finalima, samo Đoković“, rekao je Rusedski.