Rukometaši BiH u velikim problemima: Ovom se niko nije nadao

12.01.2024. | 17:54

Rukometaši reprezentacije Bosne i Hercegovine biće značajno oslabljeni protiv Nizozemske u meču 2. kola Evropskog prvenstva, s obzirom da će meč propustiti Senjamin Burić, a upitan je i nastup viroznog Marka Panića, javlja reporter portala Klix.ba iz Mannheima.

Ovu vijest potvrdio je pomoćnik u stručnom štabu reprezentacije BiH Damir Doborac, istakavši da Panić ima groznicu, dok je Burić povrijedio preponu i propustiće mečeve s Nizozemskom i Gruzijom.

Ipak, Adin Faljić je pokazao da i on može na odličan način obavljati ulogu pivota, te se nadamo da će biti dostojna zamjena za Burića, dok se u stručnom štabu nadaju oporavku Panića za sutrašnji meč.

Što se tiče ostalih rukometaša, svi su bez problema odradili trening i biće na raspolaganju selektoru Irfanu Smajlagiću.

Reprezentacija BiH je doživjela poraz u prvom kolu od aktuelnog evropskog prvaka Švedske rezultatom 29:20, dok je Nizozemska savladala selekciju Gruzije rezultatom 34:29 i jasno je da je u pitanju meč odluke u borbi za drugo mjesto u grupi.

Susret BiH i Nizozemske igra se sutra u dvorani SAP Arena u Mannheimu s početkom u 18 sati.