Rugao mu se zbog deportacije i povrede: Evo ko je današnji Đokovićev protivnik

03.01.2024. | 08:41

U četvrtfinalu Junajted kupa u Pertu rival s kojim će igrati Novak Đoković i društvo biće domaćin Australija.

Duel će u 10 časova otvoriti Novak Đoković i Aleks de Minor, a onda će na teren Olga Danilović i Alja Tomljanović, dok će u dublu Australijance predstavljati Storm Hanter i Met Ebden. Hanterova je prva na WTA listi dubl igrača, dok je Ebden četvrti u muškoj konkurenciji parova.

Aleks de Minor je promijenio ploču. Ranije su njegove izjave o Novaku Đokoviću privlačile pražnju, prozivao je bez srama srpskog tenisera, a sada je oduševljen prvim igračem svijeta. Kaže da je Srbin vjerovatno najbolji teniser svih vremena.

– Novakov nivo nije tajna, on je nevjerovatan i, ako ćemo iskreno, vjerovatno, GOAT. Snažno je počeo sezonu, biće mi veoma teško, ali očekuje me izazov kojem se radujem. Nadam se da ću uspjeti da pokažem šta mogu – rekao je De Minor u najavi meča.

Srbin i Australijanac su odigrali jedan meč. U osmini finala Australijan opena 2023, Đoković je dobio sa ubedljivih 6:2, 6:1, 6:2. Ranije je Australijanac sa podsmijehom govorio o Novaku nakon što je deportovan iz Australije zbog odluke da se ne vakciniše protiv korona virusa, dok je prošle godine nakon poraza u osmini finala sumnjao u Novakov problem sa povredom zadnje lože.

– Ne znam, recite vi meni kako je izgledao? Mislim da se dosta dobro kretao, ne znam… Vidjeli su svi šta se dešava posljednjih nekoliko nedjelja i samo se o tome priča. Igrao sam protiv njega i ili nisam dovoljno dobar teniser da to iskoristim ili je igrao predobro. Bio je predobar u svakom smislu – pričao je tada De Minor, a sada bi to moglo skupo da ga košta, prenosi Informer.