Rud “počistio” Zvereva: Norvežanin će biti rival Đokovića u finalu Rolan Garosa

09.06.2023. | 21:30

Norveški teniser Kasper Rud pobijedio je Aleksandra Zvereva u polufinalu Rolan Garosa lakše nego što se očekivalo (6:3, 6:4, 6:0) i u finalu će igrati protiv Novaka Đokovića koji je ranije u petak pobijedio Karlosa Alkaraza u četiri seta (6:3, 5:7, 6:1, 6:1).

Norvežanin je od samog početka bio bolji. Napravio je brejk već u drugom gemu, Zverev je uzvratio odmah u narednom gemu, ali je Rud ponovo napravio brejk u četvrtom gemu i tu prednost je održavao.

Samim tim došao je do prednosti u setovima. U drugom periodu, Zverev je pružao nešto bolji otpor, sve do sedmog gema kada je mu je Rud ponovo oduzeo servis.

To je bio jedini brejk u drugom periodu. U trećem setu igra Zvereva se potpuno raspala i Nijemac nije više osvojio nijedan gem. Igrao je potpuno dekoncentrisano, pa se Rud vratio u finale gdje je bio i lani.

Rud je izborio drugo finale Rolan Garosa u posljednje dvije godine, prošle je izgubio od Rafaela Nadala u tri seta. Norvežanin igra treće finale na posljednjih pet grend slemova.

Sa Novakom se do sada sastajao četiri puta i svaki put je gubio od srpskog igrača. Prvi put su igrali 2020. na mastersu u Rimu i tada je bilo 7:5 i 6:3 za Đokovića, koji je sa 7:6 i 6:2 slavio u Torinu na Završnom mastersu 2021.

Prošle godine je u Rimu Novak ponovio svoj uspjeh i sa 6:4 i 6:3 je eliminisao Norvežanina, sa kojim je posljednji put igrao na završnom turniru u Italiji i pobijedio je sa 7:5 i 6:3.