Ronaldov bivši kuvar otkrio tajnu: Evo šta jede jedan od najboljih fudbalera u istoriji

12.09.2021. | 18:03

Napadač Mančester Junajteda Kristijano Ronaldo u subotu je postigao dva pogotka u prvoj utakmici nakon povratka u klub u kojem se proslavio.

Portugalac je do sada osvojio pet Zlatnih lopti, a u 36. godini i dalje je u vrhunskoj formi.

Ključ njegovog uspjeha, između ostalog, je i u njegovoj prehrani, a njegov bivši kuvar Đorđo Barone otkrio je što jede jedan od najboljih fudbalera današnjice.

“Nema tu skupe hrane nego zdrave. Koristim organske i prirodne namirnice – ribu, piletinu, teletinu, jaja, avokado, kokosovo ulje i crnu rižu. Morate se brinuti o svom tijelu kao da se brinete o Ferrariju”, rekao je Barone.

Italijanski šef koji je živio u Ronaldovom domu dok je Portugalac igrao za Juventus objasnio je da se prehrana koju je konzumirao ovaj izvanredni napadač temelji na nemasnim proteinskim jelima, cjelovitim žitaricama i salatama.

Barone objašnjava da Ronaldo pokušava izbjegavati šećer, masnoće i ugljene hidrate, prenosi “AS”. Kao što je demonstrirao ljetos na Evropskom prvenstvu, Ronaldo izbjegava i Coca-Colu.

Kokosovo ulje je bila jedna od ključnih namirnica koju je Barone koristio pri pripremi Ronaldovih jela.

“Kuvam koristeći kokosovo ulje, a uz to je važno piti i puno vode”, objasnio je Barone, dodajući da je redovan odmor i jedenje u određeno vrijeme takođe bilo dio Ronaldove rutine.

“Naravno, uz sve to je i naporno trenirao, ali odmor je ključan kao i trening i prehrana”, naveo je Barone, piše n1info.com.

Oznake: Ishrana, Kuvar, Ronaldo, Tajna