RK Borac potpisao ugovore sa sedam igrača iz omladinske škole

22.07.2020. | 19:45

Rukometni klub Borac danas je predstavio sedam polaznika omladinske škole, koji bi u godinama ispred nas trebalo da budu okosnica ”crveno-plavih”.

Potvrđeno je dvogodišnja saradnja sa 21-godišnjim golmanom Lazarom Berom, a osim njega, ugovore sa klubom potpisali su i lijeva krila Nemanja Milovac (18) i Kosta Štrbac (15), lijevi bekovi Ognjen Kalamanda (16) i Mario Ćulum (15), te srednji bekovi Petar Grbić (17) i Nikša Petrović (16).

Borčevi novi mladi prvotimci predstavljeni su javnosti na konferenciji za novinare, na kojoj je detaljnije o planu priprema govorio trener Mirko Mikić.

– Pripreme će početi u ponedjeljak, a prvih sedam dana radićemo u Banjaluci, nakon čega se selimo u hotel ”Kardial” u Banji Vrućici, gdje imamo sve potrebne uslove za rad. Kada su u pitanju prijateljske utakmice, moram nažalost da istaknem da je zbog pandemije korona virusa već otkazano 13 kvalitetnih mečeva. Trebalo je da učestvujemo na turnirima u Trebinju i Doboju, ali i da odigramo dvomeče sa Škofjom Lokom, Sesvetama i Zagrebom. Sada ćemo, međutim, to morati da kompenzujemo određenim utakmicama u BiH i potrebno nam je najmanje osam kako bismo spremni dočekali početak sezone u septembru – rekao je Mikić, naglasivši da je ekipu napustilo već sedam-osam nosilaca igre iz prošle sezone, a za sada posljednji koji bi to mogao da učini je Goran Daničić, koji zbog zaposlenja nakon završenog fakulteta planira da se preseli u Njemačku.

Direktor Borca Vladimir Branković govorio je o mogućnosti da se Borac nakon tri godine vrati u SEHA ligu.

– Osnovno pitanje je da li će se ta liga uopšte igrati. U kontaktu smo sa ligom koja je od Rukometnog saveza BiH formalno tražila informaciju o šampionu BiH. Čekamo dvije ključne stvari – informacije o početku i načinu takmičenja te sa kolikim budžetom ćemo raspolagati. Moguće je da liga krene u decembru ili januaru i da bude igrana po ubrzanom tempu do aprila. Neke zemlje, poput Bjelorusije, i u normalnim okolnostima imaju poseban režim ulaska u državu, a kamoli sada kad smo u jeku pandemije korona virusa. Ne znamo još ništa – rekao je Branković.

 

Izvor.(Borac-Sport)