Remi Reala i Čelsija

27.04.2021. | 23:26

Fudbaleri Reala i Čelsija odigrali su neriješeno, 1:1 (1:1) u prvom meču polufinala Lige šampiona.

Na stadionu “Alfredo di Stefano” vidjeli smo dva različita poluvremena, odlično prvo i rezervisano drugo, pa će odluka o tome ko će u finale biti donijeta u revanšu za sedam dana.

Dva tima su se sastali prvi put poslije 23 godine i može se reći da je rezultat poslije prvih 90 minuta dvomeča, bio realan.

Sivi oblaci najavili su da će ovo biti kišno veče u Madridu, ali začudo, to nije previše pokvarilo fudbalski užitak u prvih 45 minuta.

Čelsi je, doduše, u daleko boljem ritmu počeo utakmicu.

Lako su igrači londonskog tima dolazili do gola Madriđana, stvarali prilike i povoljne situacije i u tih prvih 15 minuta mogli su lako da stignu do veće prednosti.

Timo Verner je u 10. minutu promašio zicer sa pet metara kada je Kurtoa nogom uspio da odbrani njegov udarac, da bi minut kasnije Nijemac zakasnio na jednu upotrebljivu loptu i nova prilika je propala.

Ipak, tri minuta kasnije, Čelsi je poveo.

Antonio Ridiger je proigrao Kristijana Pulišića koji se sjajno snašao u kaznenom prostoru, izborio za prostor i potom sa desetak metara poslao loptu u mrežu – 0:1.

Tako je postao prvi Amerikanac, strijelac u polufinalu Lige šampiona.

io je to signal za buđenje Reala koji je prvu ozbiljnu priliku imao u 23. minutu.

Karim Benzema je sjajno šutirao sa 18 metara i pogodio stativu.

Ipak, šest minuta kasnije, Real je stigao do izjednačujućeg gola.

Marselo je poslao loptu pred gol, ona je spuštena na liniju peterca gdje je sjajno prihvatio Benzema i potom akrobatskim udarcem poslao je pod prečku za 1:1.

Drugi dio krenuo je pokušajem Vernera u 47. minutu kada ga je Naćo izblokirao.

Ipak, čini se da su i jedan i drugi trener savjetovali igračima da igraju opreznije i otuda je izostala ona otvorenost i vatra koju smo gledali u prvih 45 minuta.

Nije bilo previše pravih akcija, odbrane su bile sigurnije pa se rezultat, ni pored dosta izmjena u oba tima, nije promijenio.

Revanš utakmica igra se 5. maja na “Stamford bridžu”.