Rekord NBA lige: Dalas ponizio Kliperse kao nikad niko

28.12.2020. | 07:35

Košarkaši Dalas Maveriksa ubjedjivo su slavili nad Los Anđeles Klipersima, rezultatom 124:73.

Prije nekoliko mjeseci su se ova dva tima sastala u plej-ofu i pobjedu su odnijeli Klipersi poslije 6 odigranih utakmica.

A sada je Dalas uspio da se osveti na veoma, veoma surov način.

Katastrofa Klipersa je počela na samom startu utakmice. Od 11 poena koliko su ubacili za čitavih 8 mintua košarke, 9 je postigao Pol Džordž…

Za to vrijeme, Dalas je imao 32 poena, a onda je Ričardson pogodio novu trojku i poslije 12 minuta košarke su Maveriksi vodili sa 37:13 i to je bila jedna od najubjedljivijih prednosti ikada.

Ako mislite da su se Mavsi tu zaustavili, grdno se varate. Djelovalo je kao da ne mogu da promaše, Dončić je punio sve statističke kolone, a Branson i Ričardson su zatrpavali koš Klipersa.

Zvao je Tajron Lu čak četiri tajm auta u prvom poluvremenu ali mu to apsolutno ništa nije pomoglo. Dalas Maveriksi su vodili na poluvremenu sa monstruoznih 50 poena razlike!

Da, dobro ste pročitali, poslije 24 minuta košarke na semaforu je pisalo 77:27. Dončić je imao 18 poena, a Džordž 13.

Drugo poluvrijeme je dobro počelo, Klipersi su imali seriju od 10:0 i uspjeli su da spuste razliku na 40 poena i to je bilo možda i najbolje što su uspjeli da urade tokom čitave utakmice.

Pokušavali su Pol Džordž, Serž Ibaka, Nik Batum da nešto promijene, ali sve je bilo kratkog daha, dok su užasno igrali Lu Vilijams, Luk Kenard i ostali. Dončić nije morao ni da igra u drugom poluvremenu i kratko je i bio na parketu.

Popularni “garbage time” je na parket izveo i Bobana Marjanovića koji je postigao posljednji koš na utakmici za visokih 124:73 i izuzetno ubjedljivu pobjedu Dalas Maveriksa nad Los Anđeles Klipersima.

Najefikasniji je bio Dončić sa 24 poena, 9 skokova i 8 asistencija. Pratio ga je Džoš Ričardson sa 21, a 18 je imao Hardavej. Boban Marjanović je za 10 minuta imao 4poena i 5 skokova.

Pol Džordž 15 u Klipersima, a Ibaka 13 postignutih poena, prenosi B92.