Raspored srpskih tenisera na US openu: Kada igra Đoković, a kada ostali?

29.08.2021. | 10:18

Na US openu 2021. godine nastupiće čak osam predstavnika Srbije, predvođenih Novakom Đokovićem, a ovo je raspored njihovih mečeva u prvom kolu.

Što se tiče muškog singla, tu će Srbiju predstavljati pomenuti Đoković, ali i Filip Krajinović, Dušan Lajović, Miomir Kecmanović i Laslo Đere.

Đoković prvi meč igra u utorak na centralnom terenu „Artur Eš“ protiv mladog Norvežanina Holgera Runea, kvalifikanta.

Najbolji teniser planete će na teren kročiti u prvom večernjem terminu, od 1 ujutru po srednjeevropskom vremenu, u noći između utorka i srijede.

Od 11 časova po njujorškom, a 17 časova po beogradskom vremenu, na teren će Lajović.

Lajović izlazi na Teren 13 i sastaje sa Francuzom Benoom Perom.

Krajinović će igrati posljednji meč na Terenu 4, tako da se početak očekuje usred noći po srednjeevropskom vremenu, a protivnik je Argentinac Gvido Pelja.

Kecmanović će takođe igrati posljednji meč, ali na Terenu 6, gdje ga očekuje duel sa Francuzom Arturom Rinderneom.

Đere se nalazi u Đokovićevom dijelu žrijeba i u prvom kolu imaće prepreku u vidu Amerikanca Denisa Kudle. Taj duel bi trebalo da se odigra u utorak, ali termin trenutno nije definisan.

Što se tiče djevojaka, na US openu su tu Olga Danilović, Nina Stojanović i Ivana Jorović.

Danilovićeva igra treći meč na Terenu 13, najvjerovatnije ne prije 22 časa u ponedjeljak, a protivnica joj je Amerikanka Ališa Parks.

Jorovićeva će biti pretposljednja na Terenu 6, nakon čega će je zamijeniti pomenuti Kecmanović, a njen duel se očekuje otprilike kad i Olgin.

Stojanovićeva je dobila priliku da igra protiv Beloruskinje Arine Sabalenke, drugog nosioca turnira, na čuvenom terenu „Luis Armstrong“.

Njen duel protiv drugog nosioca turnira na programu je u večernjem terminu, od 1 ujutru po srednjeevropskom vremenu u noći između ponedjeljka i utorka.

Cijeli raspored prvog kola US opena možete pogledati ovdje