Radonjić pred derbi: Uvijek je bitno dobro igrati protiv Partizana

13.11.2021. | 18:12

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić dao je uvertiru za “vječiti” derbi.

Prvi meč Zvezde i Partizana zakazan je za nedjelju, kada će crveno-beli biti domaćini, u utakmici 8. kola ABA lige.

“Prvi derbi u ovoj sezoni. Svi jako dobro znamo šta nose utakmice Crvene zvezde i Partizana. Utakmice protiv Partizana imaju svoju specifičnost. Bez obzira što je tek početak sezone i što se u novembru ne igraju najvažniji mečevi, uvek je bitno dobro igrati protiv Partizana”, počeo je Radonjić.

Crnogorski trener apostrofirao je učinak crno-belih i stanje na tabeli.

“Partizan je u ovom trenutku bez poraza i prvi je na tabeli. Mi dočekujemo ovu utakmicu u žestokom ritmu u kome igramo naše mečeve i nakon velike potrošnje nakon utakmice sa ASVEL-om, koja je proizvela da je više igrača izašlo iz nje sa posledicama, tako da smo pokušali da iskoristimo ovo vreme na najbolji mogući način da se oporavimo, budemo što spremniji i odigramo dobar meč u nedelju”.

Iskusni košarkaš Marko Simonović nada se dobroj partiji Zvezde, kakva je bila protiv Panatinaikosa i ASVEL-a u Evroligi ove nedjelje.

“Igramo meč sa Partizanom, prvi ove sezone. Utakmice u kojima nije važno šta se dešavalo pre toga jer ti dueli nose posebnu inspiraciju i način igranja. Oni su ove sezone oformili iskusan stručni štab i sastav, mešavinu mladih talentovanih igrača, i iskusnih, čak i onih koji su prošle sezone igrali F4 Evrolige i NBA ligu. Imaju dobar start u ABA ligi i skoro odličan u Evrokupu što dovoljno govori kakve su njihove ambicije u ovoj sezoni. Mi smo sa druge strane ponovo u seriji utakmica, odigrali smo tešku utakmicu sa ASVEL-om. Imali smo dva dana da se pripremimo, i verujem da ćemo odigrati dobru utakmicu u nedelju pred našim navijačima”, smatra Simonović.

Utakmica Crvena zvezda – Partizan igra se u nedjelju od 19 sati u hali “Aleksandar Nikolić”.