Prostački potez: U Italiji nastavljaju da brutalno vrijeđaju Vlahovića FOTO

04.02.2022. | 21:51

Mržnja navijača Fjorentine i ne samo njih, prema Dušanu Vlahoviću ide do neslućenih granica. Vlasnik jednog restorana u Firenci nazvao je ime jednog jeftinog jela po Dušanovoj majci Slađani, želeći da brutalno i prostački omalovaži fudbalera, ali i njegove najmilije.

O čemu se radi? Jelo, koje se sastoji od tjestenine, sira i paradajza i koje košta svega pet evra stavljeno je u ponudu i nosi ime – Penne alla mamma di Vlahovic.
Vlasnik je napravio jedno prosto i jeftino jelo, koje se brzo sprema i koje u Italiji povezuju sa hranom za prostitutke, ako je suditi po komentarima. Time je ovaj vlasnik restorana i zakleti navijač Fjorentine želio da ponizi Vlahovića i njegovu porodicu.

Zahvaljujući društvenim mrežama vlasnik restorana u Firenci dobio je na popularnosti, pa o njegovom “poslovnom” potezu bruji ne samo cijela Toskana, već i Italija.
Histerija prema Dušanu Vlahoviću podstaknuta je neprimjerenim izjavama čelnika kluba predsjednika Roka Komisoa, ali i menadžmenta. Naime, Fjorentina je provela akciju među navijačima, da mogu u klub donijeti stari dres sa prezimenom Vlahovića na poleđini i za svega 20 evra umjesto njega staviti ime Brazilca Artura Kabrala.