Približio se rekordima koje želi da obori: Evo šta Đokoviću stoji na putu da ostane prvi

26.10.2020. | 10:34

Novak Doković je počeo 292. nedjelju na prvom mjestu ATP liste sa 11.740 bodova i na taj način dodatno se približio rekordima koje želi da obori.

Đoković sutra počinje svoje takmičenje na ATP turniru u Beču protiv Filipa Krajinovića i juri bodove koji bi ga ostavili na prvom mjestu do kraja godine. To  bi značilo da bi Novak izjednačio rekord Pita Samprasa koji je jedini teniser u istoriji koji je šest puta dočekao kraj godine na prvom mestu.

Jedini scenario koji bi spriječio Novaka da na kraju 2020. bude prvi jeste to da Srbin ispadne u Beču prije polufinala i da izgubi tri meča u Londonu, a da Rafael Nadal trijumfuje u Parizu i Londonu.

“Pokušavam da zadržim prvo mjesto. Sampras mi je bio idol dok sam odrastao i bilo bi nevjerovatno da postignem njegov rekord”, rekao je Đoković. Federerov rekord od 310 provedenih nedjelja na prvom mjestubi tako ostao na snazi. Ukoliko sve bude teklo po Novakovom planu, rekord Švajcarca trebalo bi da padne u martu naredne godine.

Inače nije bilo promjena u top 10, a od srpskih predstavnika Dušan Lajović pokvario je plasman za jednu poziciju i sada je 26. teniser svijeta. Filip Krajinović zadržao je 30. mjesto, a Miomir Kecmanović i Laslo Ðere su 40. odnosno 54. na listi, piše Srpskainfo.