Preokret Srbina u Parizu: Đoković “slomio” žilavog Rusa i plasirao se u polufinale

06.06.2023. | 18:58

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Rolan Garosa pošto je danas u spektakularnom meču pobijedio Karena Hačanova sa 3:1 (4:6, 7:6(7:0), 6:2, 6:4) .

I jedan i drugi teniser bili su ubjedljivi na otvaranju meča, nisu imali probleme sa svojim servisrom, sve do petog gema, kada je Hačanov došao do prvog brejka na meču.

Blistao je Hačanov na terenu, igrao je sjajno u prvom setu i potpuno zasluženo je došao do prednosti. Igrao je bolje od Đokovića, napravio znatno manje grešaka (8/17), u visokim procentima je osvajao poene na svom prvom servisu, dok se Novak mučio da pronađe svoj ritam i igru iz prethodnog kola kada je djelovalo da je podigao formu.

Takođe, vredi napomenuti da je ovo prvi set koji je Đoković izgubio na ovogodišnjem Rolan Garosu.

U drugom setu, viđena je velika borba na terenu, obojica su pružali svoj maksimum, a ruski teniser davao je sve od sebe da “slomi” Đokovića, i stigne do osjetljive prednosti, ali u tome nije uspio.

Novak je drugi set osvojio nakon taj brejka, a vrlo rijetko se viđa da se taj-brejk završi sa nulom, bez obzira na to ko je na terenu. Novak je odigrao fenomenalnih sedam poena koji bi mogli da posluže kao motivacija za nastavak meča.

Nije igrao kako zna i ume, ali to je bilo dovoljno dobro da dođe do izjednačenja.

U nastavku igre, srpski as se potpuno razgoropadio i svom protivniku je zadavao velike probleme. Blistao je Novak u trećem setu, djelovao je nezaustavljivo, i već u tim momentima nije bilo dileme oko toga ko će iz ovog meča izaći kao pobjednik.

Hačanov je bio u potpunom “nokdaunu”, pravo rješenje za igru srpskog asa nije pronalazio, olako je gubio svoje servise što je Novak maksimalno koristio i treći set osvojio sa 6:2!

U četvrtom gemu ponovo je viđena prava borba, Hačanov nije želio da se olako preda, već je iz sebe izvlačio posljednje atome snage i pokušavao da se vrati u meč, međutim, kad god je za to imao priliku, Srbin je preuzimao stvari u svoje ruke i pokazao da je kvalitet i dalje na njegovoj strani!

Posljednji set Novak je osvojio rezultatom 6:4, a Hačanov nema za čim da žali. Pružio je Rus jak otpor Novaku, igrao je sjajno, ali ipak nedovoljno za novo čudo.