Prabaka Olga simpatičnim transparentom ukrala šou: Đoković je moj prvi unuk

20.04.2023. | 14:01

Olga Gligić ukrala je šou Novaku Đokoviću četvrtog dana teniskog spektakla u BanjaluciSrpska opena.

Popularna Gogana na tribinama Centralnog terena se pojavila sa transparentom na kojem je pisalo “Nole, ovoj prabaki si produžio život” i tako došla u žižu.

Riječ je o gospođi koja ima 75 godina, koja, kako kaže, drži tenis u malom prstu, i dalje je aktivna, radi, širi ljubav i radost.

Olga odiše vedrim duhom, kao da, najblaže rečeno, ima 25 godina. I juče je došla na svoje, da vidi Novaka kako igra. Nije joj, kaže, bilo lako kada mu je mladi Luka van Aše uzeo prvi set. Srećom, stvari su vrlo brzo došle na svoje mjesto.

“Moji unuci Milan i Luka su 1994. i 1998. godište. Novak je stariji od njih. I ja im kažem: “Mili moji, Nole je moj prvi unuk. Prisvojila sam ga, ja to sebi mogu dati za pravo”. Ivan, dječak kojeg sam čuvala, slijedi poslije njih. Potom moja praunuka Sofija. A početkom juna će se, ako bog da, roditi i praunuk Viktor”, počela je Gogana priču za UNU.

Gospođa Gligić Đokovića prati praktično od početka njegove karijere. Razlog je jasan:

“Zato što je on ljudina, ne samo u sportu, nego u svim poljima. A ja to najviše cijenim kod ljudi. Tako sam vaspitala djecu i unuke, pomogla kćerki Olji i sve smo uspjele. Imam dva unuka za primjer. Takav je i Nole, moćan u svakom pogledu. Pa ko ga ne bi volio”.

Na pitanje kako je Đoković “produžio život ovoj prabaki”, odgovor je glasio:

“Svaki njegov uspjeh ja osjećam kao da sam dobila nešto. Dobila sam njegovu radost, koju dalje prenosim na svoju djecu, unuke. To je sve super za čovjeka. I najmanja radost prija, a pogotovo radost najboljeg svih vremena. Ne može ga niko više prešišati. Jesam ja običan čovjek, ali držim tenis u malom prstu. Sportskog sam duha, kao mlada igrala sam rukomet. Volim da se ljudi bave nečim što će im uljepšati život, poboljšati, a ne da su na ulici. Bože sačuvaj”.

Transparent je napisala kćerka po maminim instrukcijama:

“Željela sam da Novak vidi tu poruku, da dobije još više snage, da zna da ga jedna prabaka podržava. Nadam se da je mogao da osjeti tu moju podršku”.

Gogana je planirala da svog ljubimca gleda na predstojećem mastersu u Rimu. Čak je imala i spremne ulaznice. No, sudbina je umiješala svoje prste.

“Unuk je dobio te karte za rođendan. Ali, pošto mu je supruga trudna, morali smo odlazak odgoditi za neki drugi put. Bog je, ipak, odredio da Nole dođe u Banjaluku, da nahranim dušu”, presrećna je naša sagovornica.

Kako nam je rekla, vrlo teško podnosi kada najbolji teniser svijeta svih vemena izgubi meč:

“Uh, kad mu vidim okice tužne, to me rani, ali nekako preživim, nadajući se sljedećoj pobjedi”.

Koliko Olga voli Novaka, najbolje opisuje sljedeća anegdota:

“Kada Đoković igra u jedan, dva sata iza ponoći, obavezno ustajem i gledam meč. Samo u glavi zamislim da će on tada biti na terenu i na vrijeme se probudim. Ne treba mi alarm. Ne znam ga ni uključiti”, zaključila je Gogana, uz konstataciju da u ovim groznim vremenima svi treba da imamo više ljubavi i poštovanja.

Unuci Milan i Luka su istinski usrećili svoju baku, pošto su joj kupili karte za Srpska open i za petak, subotu, nedjelju.

Tako će gospođa Gligić barem još jednom uživo gledati svog ljubimca. A svi se nadamo, još tri puta i da će, na koncu, svjedočiti kako Nole podiže pehar u gradu na Vrbasu.