Poznato kada igraju Novak Đoković i Karlos Alkaraz

17.11.2023. | 22:28

Najbolji teniser svijeta Novak Đokovuć i Španac Karlos Alkaraz meč polufinala završnog Mastersa u Torinu odigraće sutra uveče od 21 sat, saopštili su organizatori.

Očekivano, jer je to već u najavi daleko atraktivniji duel od druge bitke za ključni meč zadnjeg sezonskog ATP turnira, između Italijana Janika Sinera i Rusa Danila Medvedeva. Ne samo zato što će iza mreže biti prvi i drugi reket svijeta.

Riječ je o sudaru osvajaču rekordnog broja Grend slemova (24), iz Srbije, sa 16 godina mlađim momkom iz Španije, kom stručnjaci predviđaju blistavu karijeru. Na tragu čuvene trojke Đoković – Rafael Nadal (22) – Rodžer Federer (20).

Tome svjedoči međusobni skor ove dvojice, jer Novak i Karlos imaju po dvije pobjede i to u (polu)finalima turnira serije 2.000 i 1.000. Ako 36-godišnji Beograđanin na kraju takmičenja u Torinu podigne šampionski trofej to će mu biti rekordna sedma titula na Završnim mastersima, dok je njegov kolega sa Pirineja tek ovog novembra doživio da bude dio nadmetanja Top osam igrača na kraju sezone u singl konkurenciji.

Alkaraz je osmi Španac koji je došao do polufinala Završnog mastersa, a pre njaga su to učinili Orantes, Brugera, Moja, Koreča, Ferero, Nadal i Ferer. Samo Amerikanci imaju više tenisera sa boljom statistikom (21).