Potvrdio ono što se znalo? Đoković prizao da ima bolji odnos sa mlađim kolegama, nego sa Rafom i Federerom

22.01.2024. | 09:22

Srpski teniser uporedio je odnos koji ima sa mlađim kolegama u odnosu na onaj sa najvećim rivalima Rafelom Nadalom i Rodžerom Federerom.

Špalir za ovu priču je bila izjava Danila Medvedev koji se prisetio 2017. godine kada ga je Novak Đoković na jednom treningu pitao da idu zajedno u Niš, gdje su na Dejvis kupu, igrali Srbija i Rusija.

Danil je prvo stidljivo odbio poziv, a zatim se predomislio i prihvatio poziv. Medvedev je tada imao svega 20 godina i tek se probijao na ATP listi.

– Mislim da ljudi to ponekad ne znaju o Novaku. Može biti težak na terenu, kao i ja, može biti ovakav ili onakav, ali prema meni od prvog puta kada sam ga upoznao, bio sam 400. na svijetu, sada sam treći, bio sam i prvi, osjećam se da me tretira kao prije. Naravno postao sam mu veći rival nego prije, ali naš odnos van terena kada se sretnemo je isti. To volim u vezi njega. Mislim da je to veoma dobro od njega kao osobe – rekao je između ostalog Medvedev.

Đoković je odgovorio na lijepe riječi ruskog tenisera.

– Prije svega, zahvaljujem se Danilu na lijepim rečima. Prijatno me je iznenadio. On jeste tu priču već ispričao, ali jako cijenim način na koji ju je ispričao. Hvala mu što je tako prenio ljudima. Ja takođe imam najljepše mišljenje o njemu kao osobi, kolegi, ali i kao jednom od mojih najvećih rivala u posljednjih pet godina. Znam da je dečko sa pravim vrijednostima, i u pravu je kada kaže da velika većina igrača sa njim ima dobar odnos. Ja vidim to u svlačionici, njegov tim i on trude se da imaju dobru komunikaciju sa svima – rekao je Đoković.

– Ne kajem se što nisam završio karijeru sa Federerom, ili da uradim to sa Nadalom. Oni jesu moji najveći rivali koje sam ikada imao. Pogotovo Nadal, to sam već rekao i to se nikada neće promijeniti. Ta količina energije utrošena na naše rivalstvo svih ovih godina i to koliko smo puta igrali jedan protiv drugog… Nemoguće je da bilo šta drugo to nadvlada. Nemoguće je da odigram 60 mečeva sa Alkarasom. To neće biti moguće, jer on će prije mene završiti karijeru, ha-ha. Razumije se, ha-ha. Šalim se, uživam u rivalstvima sa svim tim momcima i imamo jako lijep odnos. Alkaraz, Medvedev, Siner, svi koji su tu u vrhu, Zverev, Cicipas, lijepo se slažem sa svima. Ako bih poredio odnos koji sam imao sa Federerom i Nadalom, sa odnosom sada sa mlađim kolegama, ovo je mnogo bolje, ljepši je odnos. Uživam u tome – dodao je Đoković.

Objasnio je i u čemu je razlika, piše B92.

– Otvoreniji je odnos, komunikativniji su. Ne znam, ljepše se slažem s njima – zaključio je Novak.