Potencijalna bomba iz Madrida: Mančester Junajted “zagrizao” za Jovića

29.09.2020. | 16:45

Izgleda da su dani Luke Jovića u Real Madridu odbrojani. Kraljevski klub želi da se reši jednog ili možda čak dvojice rezervnih napadača iz trilinga: Luka Jović, Borha Majoral, Marijano Dijas.

A Zinedin Zidan je izgleda riješio da to budu Jović i Dijas. Razlog za to što se Jović nalazi pod većim pritiskom javnosti od Majorala jer je skupo plaćen, pa Zidan vjeruje da bi mu prijalo da napumpa samopouzdanje negdje van Madrida.

Signali iz Madrida su odmah detektovani u Italiji gdje se su Roma i Milan ozbiljno zagirzli za pozajmicu srpskog napadača ali ih koči njegova visoka plata za italijanske uslove. Inter je tek blago zainteresovan. A lokalni list As i italikjanski transfer ekspert Đanluka Di Marcio su danas lansirali bombu da Mančester Junajted želi Jovića.

Madridski dnevnik i čuveni italijanski novinar tvrde da nikakva zvanična ponuda iz Mančestera nije stigla, ali da su Crveni đavoli pitali Real za srpskog reprezentativca i da su zagrizli. Prema saznanjima Asa, Junajted traži napadača koji će rasteretiti Rašforda jer sa toliko utakmica i takmičenja u sezoni nije moguće da jedan centarfor iznese sav teret. Pogotovo što engleski napadač u posljednje vrijeme ima sve više problema sa povredama. Marsijal može da igra “devetku” ali ga Solskjer više vidi na krilu dok je Odion Igalo klasični rezervista koji je tu sa uskoči kada je neophodno, nije igrač za velike utakmice, a pride mu pozajmica ističe na sredini sezone.

Zato Junajted ramišlja o dovođenju napadača i zato je Jović na njihovom radaru. On nije jedini jer su Crveni đavoli prethodnih dana bili u kontaktima i sa bratom Edinsona Kavanija koji kao menadžer zastupa slavnog Urugvajca. Kavani je slobodan igrač i Junajted ne bi morao da plaća obeštećenje, ali je problem što traži platu od oko 8.000.000 evra neto godišnje što je ipak ozbiljna suma. Na bruto nivou oko 15.000.000 evra.

Jovićeva plata je daleko primamljivija opcija za Junajted. Srbin u Madridu zarađuje oko 4.000.000 evra godišnje neto. Za engleske, a pogotovo Junajtedove, uslove je to potpuno normalna plata i ne spada u rang visokih. Povrh svega, Jović je mlađi od Kavanija i ako bi ga Real pustio na pozajmicu s pravom otkupa, engleski velikan bi imao prilično dobru situaciju. Naravno, pod uslovom da Jović na tetaru snova opravda očekivanja i da Real pristane na pozajmicu bez opcije za kontraotkup. Junajted ne želi nikome da razigrava fudbalere koji potom mogu da odu zahavaljujući povratnoj klauzuli što je nedavno bila nepremostiva prepreka za transfer Serhija Regilona.

Sve ovo ne znači da je Junajted najbliži Joviću.

Madridski mediji veruju da je klub više raspoložen za opciju Jovićevog odlaska u Italiju. Pitanje je kakva bi ga minutaža čekala na Old Trafordu. Za razliku od Rome ili Milana.

U Rimu bi bio udarna napadačka igla sa Edinom Džekom, dok bi u Milanu ipak mogao da računa na ozbiljniju minutažu iako bi na poečtku bio u sijenci Zlatana Ibrahimovića. Šveđanin je, ipak, u ozbiljnim godinama, pa i pored sjajne forme nije za očekivati da igra stalno i otvorilo bi se tu dovoljno prostora za Jovića. Direktor Paolo Maldini je u dobrim odnosima sa Realom što se vidjelo i na transferima Tea Ernandeza i Braima Dijaza pa nije isključeno da izdejstvuje pozajmicu još jednog igrača Kraljevskog kluba.