Posjeta Mundijalu: Kolinda stigla u Katar, navijači je okupirali VIDEO

27.11.2022. | 16:59

Svjetsko prvenstvu u Kataru nije sjajno počelo za reprezentaciju Hrvatske. Vicešampion svijeta sa prethodnog turnira odigrao je mršavih 0:0 protiv Maroka u prvoj rundi, pa sada ima imperativ pobjede protiv Kanađana u drugom kolu grupne faze.

Na tribinama će tokom tog meča biti i nekadašnja predsjednica zemlje Kolinda Grabar-Kitarović koja im je u Rusiji donijela mnogo sreće.

Prva žena na čelu Hrvatske obavljala je tu funkciju od februara 2015. do februara 2020. godine, a u sklopu obaveza bila joj je i posjeta Mundijalu.

Predvođena Lukom Modrićem na terenu Hrvatska je taj turnir igrala kao u transu, pa je stigla čak do velikog finala sa Francuskom, a političarka je iz svečane lože privlačila mnogo pažnje.

I sada će, jer se očekuje da ponovo strastveno navija za izabranike Zlatka Dalića. Ona je već napravila haos u Kataru jer navijači koji su je sreli na gradskim ulicama Dohe žele da imaju fotografiju i uspomenu na taj susret.

Među navijačima ima onih koji na sebi nose obilježja hrvatskog nacionalnog tima, ali i fanove fudbalskih reprezentacija sa drugih krajeva svijeta.

Čini se da je Kolinda Grabar-Kitarović svima izašla u susret za fotografisanje.

Između ostalog, u gužvi su je pronašli i novinari “Marke” koji su zabilježili kakva pomama vlada oko Kolinde.