Portugalci deklasirali Švajcarsku: Čudesni Ramos postigao het-trik

06.12.2022. | 21:59

Portugal je posljednji četvrtfinalista Mundijala u Kataru, nakon pobjede nad Švajcarskom sa ubjedljivih 6:1.

Trostruki strijelac Portugal bio je Gonsalo Ramos, po jedan gol postigli su Pepe, Gerero i Rafael Leao, dok je poraz Švajcaraca ublažio Akandži.

Portugal će u četvrtfinalu igrati protiv najprijatnijeg iznenađenja turnira, Maroka, koji je nakon penala eliminisao Španiju.

Sve je iznenadila odluka selektora Santoša da u startnu postavu ne stavi prvu zvijezdu Kristijana Ronalda, međutim mladi Ramos je fantastično iskoristio priliku.

Na prvom startu u dresu nacionalnog tima, 21-godišnji igrač Benfike je postigao gol.

Igrao se 17. minutu kada su Portugalci izveli loptu iz auta, lopta je došla do Ramosa koji je snažno šutirao iz veoma teške pozicije i poslao loptu u same „rašlje“ Zomerovog gola.

Portugal je na poluvrijeme otišao sa dva gola prednosti zaslugom veterana Pepea.

Iskusni štoper je u 33. minutu u skoku nadvisio dvojicu igrača Švajcarske i glavom zatresao mrežu, postavši najstariji strijelac u istoriji eliminacione faze Svetskih prvenstava. Pepe ima 39 godina i deset mjeseci.

Portugalci su trijumf ovjerili u ranoj fazi drugog poluvremena.

Ramos je drugim golom obezbijedio sebi epitet junaka utakmice. Dalot je ubacio loptu sa desne strane, a mladi napadač povisio na 3:0, prenosi Sportklub.

Pravi debakl Švajcaraca najavio je Rafael Gerero samo pet minuta kasnije. On je pogotkom završio sjajnu kontru Portugala.

Švajcarci su ipak uspijeli da postignu utješan gol, i to vrlo brzo. U 58. Akandži se našao na pravom mjestu poslije kornera.

Međutim, Portugalci nisu ostali dužni, u 67. minutu još jedan odlična timska akcija i atraktivna egzekucija Ramosa za prvi het-trik na ovom Mundijalu.

Za kraj, vidjeli smo pravu majstoriju Rafaela Leea u drugom minutu nadoknade za konačnih 6:1