Poraz Zvezde u Madridu: Hezonja i Musa presudili

29.03.2024. | 22:36

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su na gostovanju u Madridu od ekipe Reala 101:94 u meču 32. kola Evrolige, u kojem su crveno-bijeli imali i 16 poena prednosti.

Ovaj meč nije imao pretjerani rezultatski značaj jer su Kraljevići obezbjedili prvo mjesto posle regularnog dijela, dok su crveno-bijeli izgubili šansu za plasman među 10 ekipa koje nastavljaju takmičenje. Ali, igralo se za prestiž…

Crveno-bijeli su odigrali odličan meč u kojem su se posebno istakli Nemanja Nedović sa 30 poena, kao i Adam hanga koji je odigrao najbolju partiju ove sezone sa 22 poena, 6 skokova i 7 asistencija. U pobjedničkom timu, Musa je bio najefikansiji sa 28 poena, Hezonja je postigao 20, a Jabusele 16.

Zvezda je od starta meča pokazala da, iako nema šanse za plasman među deset najboljih u regularnom dijelu, nije došla u Madrid turistički. Crveno bijeli su odlično ušli u meč pa je vrlo brzo prednost na semaforu iznosila +5, 10:5. Sa druge strane, jedino je Musa na startu meča bio poenterski raspoložen i postizao je sve poene za svoj tim. Kako je meč odmicao Real je hvatao napadački ritam, naročito preko Muse i Hezonje.

Ali, gosti su imali u svojim nezaustavljivog Nemanju Nedovića koji je preuzeo odgovornost, posle izostanka Jaga i Teodosića, i potpuno poremetio igru Reala. Tokom prvog dela igre, Nedović je ubacio 18 poena, a imao je po dva skoka i asistencije. Takođe, Hanga je bio dobar u obe faze igre, pa je prednost crveno-bijelih na poluvremenu iznosila 47:44.

U nastavku, viđena je još bolja igra crveno-belih. Adam Hanga otvorio je četvrtinu trojkom, a onda su se nizale odlične odbrane crveno-belih koje su pretvarali u poene sa druge strane, hanga, Nedović i Smart. Tako, Zvezda je došla i do +16, 70:54. Delovalo je da je Zvezda na pragu velikog iznenađenja.

Ali, usledilo je veliki proekret. Trener Čus Mateo tražio je tajm-aut, posle kojeg Real pravi seriju 13:0 i vraća se na samo -3, 70:67. Seriju poena prekida Nemanja Nedović, a posle poena Hange, pred poslednjih 10 minuta rezultat je bio 75:72.

Posle trojke Ljulja, Zvezda pravi Seriju od 7:0. Trojka Nedovića, a onda i četiri vezana poena Bolomboja donela su Zvezdi 82:75. Ipak, Kraljevići se nisu zaustavili, pa su posle trojke Muse, uz faul, došli na 85:85 i vratili totalnu neizvesnost u meč. Ipak, na smaom kraju, Real se bolje snašao, iskoristio svoje šanse i zasluženo slavio.