Poraz Orlova na startu Lige nacija

02.06.2022. | 22:57

Fudbaleri Srbije doživjeli su poraz na otvaranju učešča u Ligi nacija protiv Norveške rezultatom 0:1.

Time se skandinavska selekcija osvetila za poraz u Oslu 2020. godine, a jedini gol na meču postigao je novi igrač Mančester sitija Erling Haland u 27. minutu igre.

Prelijepa akcija počela je proigravanjem Pedersena koji je poslao loptu na peterac gdje je sam bio Haland i nije imao težak posao da je smjesti u mrežu za njegov 16 pogodak na 18 utakmici za reprezentaciju.

Sreća po njega zbog slabog odziva publike na ovom meču, te nije bilo mnogo onih koji su svjedočili promašaju koji je prethodio pogotku. Haland se niotkuda našao u prilici. Svojim karakterističnim trkom je prvi stigao do ničije lopte i izbio sam pred Milinković-Savića na golu Srbije. Međutim, realizacija je bila veoma loša.

To ga nije spriječilo da nešto više od 10 minuta kasnije zatrese mrežu golmana Torina, ali je Srbija od tog trenutka bila bolji protivnik. Naročito u drugom poluvremenu u kom je naprosto neverovanto da Srbija nije stigla do gola s obzirom na prilike u kojima su se našli njeni fudbaleri.

Možda će Piksijeva ekipa moći i da se osjeti oštećenom sudijskim odlukama, a nakon nekoliko spornih odluka kada je u pitanju nedosuđenih penala. Sporni su bili najprije faul Serlota sa leđa nakon čega je I sam napadač Norveške govorom tijela odavao utisak da je penal već dosuđen, kao i igranje rukom koje je uslijedilo kasnije.

U drugom meču ove grupe Švedska je rezultatom 2:0 savladala Sloveniju u Ljubljani golovima Emila Forsberga i Dejana Kuluševskog.

Srbija naredni meč igra 5.juna kada će u Beogradu dočekati Sloveniju.

Liga nacija, divizija „B“

Grupa 2

  • Albanija – Rusija otkazano
  • Izrael – Island 2:2 (1:1)
  • Abada 25, Vajsmen 84 – Helgason 42, Sigurdson 53

Grupa 4

  • Srbija – Norveška 0:1 (0:1)
    Haland 27
  • Slovenija – Švedska 0:2 (0:1)
    Forsberg 39, Kuluševski 88