Poraz košarkaša Crvene zvezde u Minhenu

07.11.2020. | 00:04

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u meču sedmog kola Evrolige protiv Bajerna u Minhenu rezultatom 74:59.

Zvezdi je ovo četvrti poraz ove sezone poslije šest odigranih mečeva, dok je Bajern sada na skoru od pet trijumfa i dva neuspjeha.

Bavarci su se ovime osvetili Zvezdi za prošlosezonski poraz od 30 razlike u Beogradu, te uspjeli da ostanu u samom vrhu Evrolige.

Meč je otvoren sa po dvije trojke na obje strane, od kojih je obje za Zvezdu postigao Lengston Hol.

Ubrzo se ušlo u dosta neefikasan, spor ritam sa dosta prekida koji je, ispostavilo se, obilježio cijelu utakmicu.

Bilo je mnogo promašaja, a tokom prve četvrtine najistaknutiji je bio Džoni O'Brajant, doduše više negativno nego pozitivno uz mnogo “soliranja”.

Bajern je poslije prve dionice imao malu prednost od 18:14.

O'Brajant je nastavio da igra sam protiv svih i u drugoj četvrtini, ali je uspjevao da dođe i do poena, što nije bio slučaj sa Lojdom.

Tokom druge četvrtine se igralo u naletima, a “mrtvilo” je na kratko prekinuo Andrea Trinkijeri koji je zbog prigovora dobio tehničku grešku, pa se ubrzo smirio.

Zvezda je pronašla mnogo više energije u drugom dijelu druge četvrtine i time došla do preokreta i +5, ali je njihova dobra igra imala rok trajanja.

U samoj završnici srljali su svi, prije svega Branko Lazić koji je u samo nekoliko sekundi napravio faul u napadu, pa u odbrani, i dobio tehničku.

Bajern je to iskoristio i na poluvremenu vodio sa 33:31.

Zvezda je u drugo poluvrijeme loše ušla, a Lojd je nastavio da šutira i promašuje, pa je u ovim trenucima imao četiri poena uz šut iz igre 1/8.

Ipak, to nije omelo crveno – bijele da naprave seriju i trojkama O'Brajanta i Voldena dođu do preokreta.

Međutim, kao i obično tokom ove utakmice, nalet tima iz Beograda bio je kratkog daha, pa je uslijedila nova serija Bavaraca, ovog puta od 7:0.

Poslije tri odigrane dionice Trinkijerijevi izabranici su vodili sa 55:51.

Četvrta četvrtina, kao i prethodne tri, nije donijela mnogo toga lijepog i interesantnog, štaviše. U prva dva poena nismo vidjeli nijedan poen, a Lojd je nastavio da promašuje.

Zvezdini ofanzivni problemi su najviše do izražaja došli tokom posljednjih poena, tokom kojih je srpski tim postigao čitavih osam poena.

Napadi su izgledali potpuno bezidejno i besmisleno i to je Bajern uspio da iskoristi, te da “prelomi” meč trojkama Vladimira Lučića.

Trinkijeri je čak i na dvije sekunde do kraja tražio tajm-aut na +12, a to mu se isplatilo pošto je Lučić pogodio trojku uz zvuk sirene.

Crveno- bijeli su imali samo dva dvocifrena igrača, O'Brajanta sa 17 poena (7/15) i pet skokova i Voldena sa 12 poena i dve ukradene lopte.

Lojd je imao devet poena ali uz skandaloznih 2/14 iz igre, dok je osam uz četiri skoka dodao Hol.

Na drugoj strani su najefikasniji bili Vejler-Beb i Boldvin sa 15 poena. Lučić je dodao 12 uz tri skoka, a Rejnolds je uz 11 uhvaćenih lopti imao i osam poena.