Polufinale Kupa Srbije: Partizan donio odluku da li će igrati Vječiti derbi

23.04.2024. | 15:22

Polufinalni meč Kupa Srbije između Crvene zvezde i Partizana (srijeda, 19 časova, Marakana) biće odigran!

Tako je potvrđeno je Sportalu iz izvora bliskih klubu iz Humske, koji je prethodnih dana prijetio da neće izaći na teren protiv vječitog rivala, nezadovoljan sudijskim odlukama u prošlom meču.

Poslije poraza u subotu u ligaškoj utakmici rezultatom 3:2, Partizan je izrazio ogromno nezadovoljstvo suđenjem Pavla Ilića i ostavio mogućnost da ne učestvuje u novom okršaju sa Zvezdom.

Da bi to zaista moglo da se dogodi povećane su šanse odlukom crno-bijelih da otkažu redovnu konferenciju za medije pred meč. U ponedjeljak je održan i sastanak između igrača, stručnog štaba na čelu sa trenerom Igorom Duljajem i uprave, na kojem se diskutovalo o igranju.

Igrači su istakli da ne vide smisao da ponovo izađu na teren Marakane, usljed svih sudijskih odluka za koje smatraju da su išle direktno na njihovu štetu. Klub je podržao njihov stav poručio da će stati uz njih ma šta na kraju budu riješili o (ne)igranju derbija.

Dan kasnije, kada su se glave malo ohladile, odlučeno je da se, ipak, ne poseže za tako radikalnim potezom, koji bi predstavljao istinski presedan u najvećem meču srpskog fudbala. Novi okršaj ljutih rivala će se – igrati.