Policija potvrdila: Navijačima Borca zabranjen dolazak u Sarajevo

18.04.2024. | 18:00

Fudbaleri Borca neće imati podršku svojih navijača u predstojećem derbiju Wwin lige BiH protiv Sarajeva.Naime, iz MUP-a KS je potvrđeno da će navijačima Borca biti zabranjen dolazak na stadion Koševo gdje se u subotu naveče sastaju Sarajevo i Borac.

Navodno je jedan od razloga zabrane što će se gotovo u isto vrijeme održati koncert Lepe Brene u “Zetri“ koja se nalazi u blizini stadiona. Na ovu vijest su reagovali i navijači Sarajeva koji nisu bili oduševljeni rekaciju sarajevske policije.

“Ono što moramo naglasiti je da gostujući tim ovaj put vjerovatno neće imati pomoć svojih navijača obzirom da se u istom terminu održava koncert u dvorani Zetra, te je iz tog razloga MUP KS zabranio njihov dolazak. Još jednom policija pokazuje svoju nesposobnost u organizaciji utakmica i time direktno utiču da nam milo za drago bude vraćeno zabranom prisustovanja na narednoj utakmici u Banjoj Luci”, piše između ostalog u objavi Hordi zla.

Utakmica se igra od 20.24 sati, a radi se možda i o jednom od ključnih duela ove sezone za oba tima. Banjalučani se bore za titulu, a bordo tim za izlazak u Evropu.