„Pokušaćemo da pobijedimo Đokovića“: Danil Medvedev spreman za novi izazov

27.08.2021. | 21:30

Danil Medvedev vraća se na mjesto uspjeha, na mjesto gde je odigrao prvo gren slem finale. Ovog puta ima najviše ambicije ali je i svjestan ko će predstavljati najveći izazov.

“Mnogo su veća očekivanja. A veoma dobro se sjećam te 2019. Moj najbolji rezultat na slemovima bilo je četvrto kolo Australijan Open. Tada mi je bio cilj četvrtfinale. Sada imam dva finala i treba mi pobeda. Igrao sam dobro u Torontu i Sinsinatiju, gde su iste lopte, isti uslovi, ista vlažnost. Želim samo da održim taj nivo. Kada igram dobro znam da protivnicima mogu da nanesem nevolje, a to je najvažnije. Ovo je Slem, biće teških mečeva i samo želim da igram dobro, da uradim dobre stvari na US Openu”, rekao je Medvedev.

Prvi favorit je Novak Đoković, koji juri i istoriju, ali pripadnici takozvane nove generacije dolazili su do finala i u nekim uspjevali i da namuče svjetskog broja jedan.

“Svako od nas želi da bude prvi koji će osvojiti Gren slem. U stvari, Tim je to uradio. Od velike trojke tu je samo Novak, koji je na pragu kalendarskog slema. Stefanos mu je u finalu Rolan Garosa uzeo prva dva seta, ja sam bio u finalu Australije. Pokušaćemo da pobjedimo Đokovića.

Rival u prvom kolu biće Rišar Gaske, koji više ne igra svoj najbolji tenis, ali zna kako se igraju veliki mečevi.

“Težak protivnik. Nikada nije lako sa Rišarom. Mislim da je ovde, ako ne griješim, igrao i polufinale. Moram da igram dobro od prvog poena. Ali siguran sam da ni on nije zadovoljan što igra sa mnom već u prvom kolu.