Počinje Adria Tour u Zadru

20.06.2020. | 09:41

Takmičarski mečevi turnira u Zadru, druge stanice Adria Toura, počinje u danas od 14 časova na terenima Sportskog centra Višnjik. Poslije spektakla u Beogradu, turneja se preselila u Zadar, gdje je u četvrtak i petak obavljen revijalni dio programa.

Prvo su u četvrtak učesnici turnira odigrali košarkaški meč sa članovima KK Zadar, kao zagrevanje za turnir, dok su u petak igrani egzibicioni dubl mečevi.

Novak Đoković i Olga Danilović savladali su Bornu Ćorića i Anu Konjuh, poslije čega je najbolji svjetski igrač upoznao majku legendarnog Dražena Petrovića.

Đoković neće biti jedini srpski predstavnik u Zadru, pošto su to još Danilo Petrović i Peđa Krstin, koji su kroz turnir koji je prethodio vikendu, obezbijedili plasman među najboljih osam.

Petrović je u finalu savladao Krstina 6:3, 6:0, ali su obojica ušli u glavni žreb.

Održan je žrijeb i sa Đokovićem će u grupi igrati Grigor Dimitrov, Borna Ćorić i Peđa Krstin, dok su u drugu smješteni Aleksandar Zverev, Marin Čilić, Andrej Rubljov i Danilo Petrović.

Mečevi će se igrati kao i u Beogradu – u subotu u dnevnom (od 14:00) i večernjem terminu i u nedjelju u dnevnom terminu (14:00). Đoković će prvog dana nastupiti ne prije 16 časova, pošto je njegov meč treći po redu, nakon duela Dimitrov – Ćorić i Zverev – Petrović.

Finale je na programu u nedjelju od 20:00.

Pobjednik Adria Toura u Beogradu bio je Dominik Tim.

 

Izvor.(RTRS)