Plejmejker Crvene zvezde o srpskom asu: Amerikanac bi volio da upozna Novaka Đokovića

08.10.2021. | 15:33

Plejmejker Crvene zvezde Nejt Volters, odigrao je sinoć maestralnu partiju u pobjedi Crvene zvezde nad Makabijem.

Prema ocjeni Dejana Radonjića, Amerikanac je odigrao najbolju partiju među crveno-bijelima, kada se u obzir uzmu oba mandata u klubu. Volters je meč završio sa 17 poena, a treba istaći da je pogodio ključne trojke, kojima je Zvezda slomila otpor „ponosa Izraela“ i došla do prve pobjedu u ovogodišnjem izdanju Evrolige.

Volters je za Evroligu dao intervju u kojem je istakao da pored košarke voli i tenis.

“Košarka je moj omiljeni sport, ali sam se oprobao i u tenisu. Smatram da je dobro probati i druge sportove, da malo promijeniš stvari. Tenis je individualni sport i tamo je mentalna snaga veoma bitna. Nije bilo baš sjajno, ali je dobro bilo probati. Igranje tenisa mi je pomoglo za kretanje, brzinu i korak sa mentalne strane. Taj faktor mi znači u košarci”, rekao je Volters.

On je zatim izrazio nadu, da će neki od mečeva crveno-bijelih posjetiti i najbolji teniser svijeta, Novak Đoković, koji to često i čini kada mu obaveze dozvole.

–”nam da Novak dolazi na neke Zvezdine utakmice i da voli klub i to mi je super. On je verovatno najbolji teniser svih vremena. Nadam se da će doći na neki meč i ove godine. Njegov sam veliki fan. Gledam tenis dosta, posebno grend slemove, zabavno je gledati ga”, iskren je Volters.

Ipak, američki košarkaš ističe da bi Novaka radije vidio uz teren, nego preko mreže.

“Mislim da ne bih bio dobar u meču sa njim. Baš dugo nisam igrao tenis, tako da ne bih volio da se sretnemo preko mreže. Bilo bi lijepo kada bih ga upoznao. On je sjajan sportista i neko na koga se mnogi ugledaju. Pazi na svoje tijelo, naporno radi i veoma je talentovan”, zaključio je Volters.