Piksi se osvrnuo na narav srpskih navijača: Učinićemo sve da ih ne iznevjerimo

16.10.2022. | 12:24

Dragan Stojkovići, selektor fudbalske reprezentacije Srbije, najavio je Mundijal u Kataru.

Svjetsko prvenstvo počinje 20. novembra, a Srbija je u grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom.

Selektor se osvrnuo na narav srpskih navijača i to da se na svim takmičenjima očekuju samo trijumfi i medalje.

“Fudbal se u Srbiji doživljava vrlo emotivno i to je često dobro. Velika očekivanja su navijača, to vidimo na svakom koraku. Od Terazija, gdje se skupljaju sličice, pa do razgovora s običnim svijetom na svakom mjestu u Srbiji. Imamo obavezu prema sebi, da svaki trening odradimo vrhunski, da priprema meča bude na istom nivou, da poštujemo rivala koji je ispred nas, ali najviše sebe. Učinićemo sve da ih ne iznevjerimo. Najbolje osjećamo i znamo šta žele da vide u Kataru i da pročitaju u vašim novinskim izveštajima”, rekao je Stojković u intervjuu za “Novosti”.

On je naveo da pripreme za Mundijal sa stručnim štabom uveliko traju.

“Lako nađemo najbolja rješenja jer se sjajno razumijemo i uzajamno poštujemo. To je duh zajedništva koji je ušao u našu svlačionicu, među igrače i svakog člana stručnog štaba. Mnogo ih volim i ponosan sam na njih”.

Objasnio je popularni Piksi i razlog zbog kojeg u svaku utakmicu ulazi sa mentalitetom: “U čemu je problem, pa pobijedićemo”.

Rekao je to ili nešto slično (i to javno) pred kvalifikacije za Mundijal, duel sa Norveškom u meču odluke u Ligi nacija, pa i pred početak kvalifikacija za EURO 2024…

“Pa, to je ono o čemu vam pričam… Imamo sreću da navijači u Srbiji dobro poznaju fudbal. Da su nam reprezentativci u najvećim klubovima. Zato nacija i očekuje vrhunske rezultate. Plasman na Mundijal, pa u A diviziju Lige nacija to zaista i jeste. I igrači su zbog vjere u uspjeh i zato što su izuzetna grupa profesionalaca i ljudi shvatili da je taj cilj moguć. A ovdje se stvarno nije stiglo tako što smo konstantno pritiskali kočnicu”, podvukao je Stojković.

Oznake: Katar, Srbija