Piksi ostaje selektor: U martu su kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

02.12.2022. | 23:14

Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalera Srbije, rekao je da ima želju da nastavi da radi taj posao poslije ispadanja sa Mundijala poslije prve faze i da u martu srpski tim očekuje početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, kao i da je pred put u Bahrein znao da će biti teško ostvariti bolji rezultat u Kataru.

Srbija je poražena sa 3:2 od Švajcarske u trećoj utakmici prve faze Svjetskog prvenstva što znači i završetak snova o osmini finala Mundijala.

„Naravno da imam želju da nastavim da radim, mi u martu počinjemo kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Imamo veliku želju da se posle 24 godine nađemo na tom takmičenju i tu se ništa neće promijeniti. Biću samo zadovoljni da mi igrači u tom periodu budu u top formi“, istakao je Stojković.

On je istakao i da su postojali objektivni problemi, u vezi sa zdravljem igrača.

„Rezultatom nismo zadovoljni, ali s obzirom na to kakve smo probleme imali od dolaska ovdje, imajući u vidu povrede ključnih igrača, činili smo sve napore da ih vratimo, da budu u servisu ekipe, ali je očigledno to bio isuviše veliki problem za nas. Momci su se borili koliko su mogli, dali su sve od sebe, ali za ovaj nivo takmičenja nije bilo dovoljno. Postoje objektivni razlozi zašto je tako, ne mogu da očekujem više od onoga što su pokazali“, istakao je Stojković.