Partizan poražen od Reala, ali je učestvovao u rekordu Evrolige

U duelu Real Madrida i Partizana palo je 72 poena u prvoj četvrtini što je rekord Evrolige! Iako su crno-bijeli prednjačili u prvih 10 minuta, nisu izdržali, pa su upisali poraz na kraju – 105:97.

Partizan je u Madridu odigrao vrlo čudnu utakmicu.

Podatak za vjerovali ili ne rubriku je da su crno-bijeli u prvih 10 minuta dali čak 40 poena! Primili su 32. To je ujedno bila najefikasnija četvrtina u istoriji Evrolige, dakle, oboren je rekord.

A prosto je nevjerovatno i da je Real Madrid poslije takve prve četvrtine na poluvremenu vodio sa 54:51! Otvorio je Kraljevski klub drugu dionicu serijom 20:2 i tako preuzeo kontrolu nad utakmicom.

Nanijeli i Anđušić su briljirali na startu, a potom je Serhio Ljulj preuzeo dirigentsku palicu i Real je krenuo da igra sve bolje i bolje.

Moglo je već tada se nasluti u kom smjeru ide utakmica, a posebno zato što odbrana Partizana ponovo nije bila na pravom nivou.

Na kraju je sve rezultovalo porazom crno-bijelih.

Najefikasniji kod Partizana bili su Zek Ledej sa 20, Dante Egzum sa 17 i Kevin Panter sa 16 poena. Kod Reala su prednjačili Ljulj sa 20 i Tavares sa 17.

 

 

Ostavite komentar: