Pala sa 17. sprata zgrade: Objavljeni stravični detalji smrti olimpijske šampionke

23.09.2023. | 11:00

Svjetski sport je u petak popodne saznao strašnu vijest – jedna od najboljih brazilskih odbojkašica svih vremena Valevska Oliveira preminula je u 44. godini.

U prvi mah nije bilo više detalja o smrti olimpijske šampionke iz Pekinga 2008. godine, ali su mediji u Brazilu saznali šta se tačno desilo – slavna sportistkinja pala je sa 17. sprata zgrade u Sao Paulu.

Ona je ostala na mjestu mrtva, a nema sumnje da će narednih dana iz Brazila stizati i nove informacije o smrti legendarne odbojkašice koja je igrala na mjestu srednjeg blokera i godinama bila jedan od najvećih rivala Srbije.

U izuzetno bogatoj karijeri koja je trajala čak 25 godina Valevska Oliveira je osvojila brojne trofeje na klupskom i reprezentativnom nivou, a zlato na Olimpijskim igrama najveći je među njima.

Najviše je igrala u klubovima izrodnog Brazila, dok je u Еvropi provela sedam sezona.

Nastupala je tri godine za Peruđu, godinu dana nosila dres Mursije, a zatim tri sezone igrala u ruskom timu Zarečje.

Sa reprezentacijom Brazila je pored olimpijskog zlata imala i bronzu osam godina ranije u Sidneju, kao i pregršt drugih medalja.

Na Svjetskom prvestvu 2006. bila je srebrna, a na Svjetskom kupu osvojila je tri medalje – dva srebra i bronzu.

Takođe, tu je i niz odličja sa Gran Prijeva, Panameričkih igara i drugih takmičenja nacionalnih timova. Karijeru je završila 2022. godine.

Oznake: Brazil, Odbojkašica