Otkriven i stav NBA lige o Nikolinom bratu: Policija vodi istragu o Strahinji Jokiću

25.04.2024. | 20:36

Američki mediji donose nove informacije o istrazi protiv najstarijeg među braćom Jokić.

Strahinja Jokić (42), stariji brat Nikole Jokića, nije kažnjen zbog fizičkog napada na jednog gledaoca utakmice Denver – Lejkersi ove nedelje. NBA liga mu (još) nije odredila bilo kakvu mjeru zabrane prisustva, pa mu je dozvoljeno i da bude u “Kripto.kom” areni u Los Anđelesu, gdje će Lejkersi u noći između četvrtka i petka dočekati Denver.

Portal “TMZ” otkrio je da policija i dalje sprovodi istragu protiv Jokićevog rođenog brata, kao i da je locirala osobu koju je Strahinja udario u lice ranije ove nedelje. Protiv njega se uprkos tome ne vodi bilo kakav postupak, pa mu i policija i NBA liga dopuštaju da bude na tribini doma Lejkersa i da uživo gleda kako Nikola i saigrači pokušavaju da povedu 3:0 u seriji. Taj meč biće odigran u petak ujutru od 4 časa po vremenu u Srbiji.

“Dok u ovom trenutku nema policijske zabrane, djeluje da je Strahinja bezbjedan i što se tiče NBA lige”.

Organizacija je u utorak saopštila da razmatra situaciju, ali i dalje nije izrekla bilo kakvu kaznu Jokićevom bratu, što mu omogućava da potencijalno bude na trećoj utakmici Lejkersa i Denvera u četvrtak”, objavio je navedeni portal.

Ista je situacija i što se tiče policije. “U ovom trenutku, istraga i dalje traje i nije bilo hapšenja”, rekao je policijski portparol američkom mediju.

Nikola se nije oglašavao o incidentu na tribinama u kojem je njegov brat pesničio jednog gledaoca. Njegov fokus je trenutno usmjeren samo na košarku, u kojoj je na dobrom putu da u prvoj rundi plej-ofa eliminiše Lejkerse Lebrona Džejmsa, nakon deset uzastopnih pobjeda protiv slavnog tima iz Los Anđelesa.