Otac Bena Šeltona se zamjerio Đokoviću: Šteta što to dolazi od tako velikog šampiona

15.09.2023. | 09:49

Otac Bena Šeltona zamjerio je Novaku Đokoviću zbog načina na koji je proslavio pobjedu nad njegovim sinom.

Šelton je tokom polufinala US Opena “telefonirao” poslije dobih poteza, da bi Đoković nakon pobjede “spustio slušalicu”.

Đoković je to opisao kao vid poštovanja rivala, Ben je to shvatio kao kompliment, ali njegov otac Brajan to vidi drugačije.

“Na kraju je želio da se naruga Benu. To nije uradio samo da bi kopirao Bena. Rugao mu se. Šteta što to dolazi od tako velikog šampiona”, rekao je Brajan Šelton za “GQ magazin”, a prenosi Los Anđeles Tajms.

Šelton je “telefoniranje” prvi put upotrijebio nakon neočekivane pobjede nad zemljakom Frensisom Tijafom u četvrtfinalu USO.

“Glumio” je javljanje na telefon, a onda zaklapanje slušalice kao znak da je razgovor završen.

Novinarima je rekao da je to njegon način da kaže “da je pozvan” i da tako odaje počast svom prijatelju i bivšem atletičaru Grentu Holoveju koji je prošlog mjeseca osvojio treću uzastopnu titulu prvaka sveta u sprintu na 110 metara sa preponama.

To slavlje, kao i njegova igra tokom cijelog turnira, privukli su veliku pažnju na Šeltona kojem je naredni rival bio Đoković, grend slem rekorder.

Američki klinac je odveo živu legendu tenisa do tajbrejka u trećem setu, ali je na kraju njegov izuzetan niz završen porazom 6:3, 6:2, 7:6 (4).

Đoković je kasnije rekao novinarima da nije mislio ništa loše oponašajući svog protivnika poslije meča – jednostavno mu se dopao taj potez i želio je da ga isproba sam.

“Ja jednostavno volim Benovu proslavu. Mislio sam da je veoma originalno , pa sam ga kopirao. Ukrao sam njegovu proslavu”, rekao je Đoković

Mlađi Šelton je dobro prihvatio Đokovićevu reakciju.

“Ne volim kada sam na društvenim mrežama i vidim ljudi koji mi govore kako mogu da slavim ili ne mogu da slavim”, rekao je Ben Šelton.

“Mislim da ako pobijedite u meču, zaslužujete da radite šta god želite. Dok sam odrastao, uvijek sam učio da je imitacija najiskreniji oblik laskanja, tako da je to sve što imam da kažem o tome”, naveo je mladi Amerikanac, prenosi B92.