Organizatori turnira u Dubaiju spremni: Čeka se dolazak Đokovića

18.02.2023. | 11:07

Iako se konačna odluka Novaka Đokoviča o učešću na seriji 500 u Dubaiju još čeka, u Klubu avijacije se već pripremaju za njegov dolazak.

Organizatori su pred početak dvije takmičarske nedjelje već postavili velike fotografije najboljih na svetu Novaku društvo pravi Iga Švjontek – da požele dobrodošlicu navijačima na stadion. Nema dileme da je to odličan znak da sa Đokovićevim oporavkom, posle povrede zadnje lože u Australiji, ide dobro.

Danas je žreb za ženski turnir, čija jačina nimalo neće zaostajati za bilo kojim gren slemom, a već za sedam dana je zakazano izvlačenje parova za jači pol.

Nole uveliko trenira u Beogradu, tako da ako je do skoro bilo neizvijesno da li će biti spreman za Dubai, sada je ta neizvijesnost daleko manja, praktično minimalna.

S druge strane, ne treba zaboraviti da je svjetski broj 1 podnio molbu za dobijanje specijalne dozvole da se takmiči u Americi u martu, iako je još na snazi odluka Vlade SAD da nevakcinisani stranci ne mogu da uđu u ovu zemlju.

Zato, u iščekivanju pozitivnog odgovora, za Novaka je najbolje da igra u Dubaiju i kroz mečeve na ovom turniru maksimalno se pripremi za Indijan Vels i Majami, prenosi Sportklub.