Optimizam u Borcu pred derbi! Jagodić: Došlo je vrijeme da se prekine niz Sarajeva

04.12.2020. | 13:46

Fudbaleri banjalučkog Borca u 18. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine gostuju kod lidera Sarajeva koje još ne zna za poraz.

Uprkos tome u Borcu sa velikim optimizmom dočekuju ovaj meč.

Trener Vlado Jagodić nada se da je došlo vrijeme da se prekine niz Sarajeva.

“Mirno se pripremamo za derbi. Pobjedom nad Krupom najavili pravi meč. Doživljavamo derbi kao mogućnost da napravimo dobru stvar. Rival nema poraza već godinu dana, mi imamo lijepu situaciju da protiv nepobjedivog Sarajava pokažemo koliko vrijedimo. Imamo ekipu koja svakog može pobijediti, uvažavam rezultate Sarajeva i to nam je dodatni motiv. Nema potrebe za dodatnim motivom. Oni su na domaćem terenu dominantni, uvažavajući jake stvari Sarajeva oni su tim koji se uvijek izvuče kad i slabo igra. Malo bi klubova se izvuklo protiv Radnika. Efikasnost im je u padu ali igraju sigurno nisu primili gol na dva zadnja gostovanja što pokazuje da igraju na sigurno”, rekao je Jagodić i dodao: “Sarajevo ima individualni kvalitet ali imamo i mi najbolje strijelce”.

“Ostaje žal zbog publike jer bi bio stadion sigurno pun. Nemamo šta da kalkulišemo susret. Vrlo su opasni, očekujem da Rahmanivić igra. Nastojaćemo da adekvatno potrošimo pet izmjena, imamo lijepu priliku da prekniemo niz i da na lijep način dočekamo Novu godinu”, dodao je Jagodić.

Goran Zakarić, fudbaler Borca je optimista pred meč protiv Sarajeva ali upozorava na oprez.

“Sigurno nam je pobjeda u Krupi mnogo značila. Sarajevo i Borac su dosta utakmica odigrali. Mi imamo situaciju da na pauzu odemo sa pobjedom kako bismo se učvrstli na trećoj poziciji i želimo zaista da pokažemo ono najbolje od nas. Već su godinama u vrhu, ali tražićemo neke njihove mane. Nije lijepo ni pročitati da ih nismo dugo pobijeili. Pokazali smo da se možemo sa njima nositi. Mi smo puni samopouzdanja, a i oni su pokazali kvalitet. Pričamo između sebe moramo biti pametni”, oprezan je Zakarić, piše Srpskainfo.