Oglasio se prvi čovjek Naprijeda nakon pesničenja: Damjanović je vrijeđao, spomenuo mi je porodicu

14.06.2021. | 18:11

Nakon susreta Naprijed – BSK, završenog rezultatom 0:3, došlo je do tuče. Igrač BSK-a Ognjen Damjanović je fizički nasrnuo na Čedu Ševariku, prvog čovjeka Naprijeda.

Prije toga, prisutni su mogli čuti verbalni okršaj Nove Damjanovića, čelnika BSK-a i oca Ognjena Damjanovića, i Čede Ševarike.
Ovaj susret je, inače, uz meč FSA Prijedor – Gorica odlučivao o putniku u Drugu ligu, grupa Zapad. BSK i Gorica su u Ligi za prvaka regionalnog Zapada imali isti broj bodova (43). BSK je imao prije zadnjeg kola bolju gol razliku za dva gola, a u slučaju istog broja bodova u viši rang ide tim sa boljom gol razlikom. Tim Gorice je na kraju slavio sa 0:8 u Prijedoru, a pobjeda BSK-a od 0:3 bila je uzaludna. Upravo ta činjenica je pokrenula prvo verbalni okršaj, pa na kraju i fizički.
Ševarika je u izjavi za Sportsdc.net govorio o sukobu njega i Damjanovića još 2006. godine i kasnije.

“Ja sam još dan pred utakmicu rekao da me ne zanimaju bilo kakve nečasne radnje. Igraćemo za svoj obraz, obraz Fudbalskog saveza Republike Srpske i fudbal Banjaluke. Ništa me drugo nije interesovalo i tako smo se i ponašali. Već prilikom dolaska na stadion Damjanović je pokazivao nervozu, psovao i ove prostore (Republiku Srpsku), Fudbalski savez Republike Srpske. Sve je kulminiralo kad se saznao rezultat u Prijedoru. Bilo je kod nas 0:1, a u finišu je BSK dao još dva gola. Tada je Damjanović počeo mene da vrijeđa, spomenuo mi je porodicu u vrlo negativnom kontekstu, na što sam mu ja odgovorio. Jesam, opsovao sam mu porodicu, djecu, unučad…To je čuo njegov sin Ognjen, inače rezervni igrač na ovoj utakmici, dotrčao je i udario me je. Vratio sam mu. Bilo je tu mnogo policije, jer sam dan ranije napisao da je meč visokog rizika. Odmah su reagovali, Ognjena Damjanovića su uhapsili, a Novaku Damjanoviću i meni uradili alko-test. Imali smo alkohola u krvi obojica i dobili prekršajne prijave. Imam video zapis svega i spreman sam da odgovaram za svoje postupke”, rekao je Čedo Ševarika.