Obrt u Francuskoj: Đoković će moći da brani titulu na Rolan Garosu

22.01.2022. | 19:58

Nakon deportovanja iz Australije pojavila se informacija da Novak Đoković neće moći da nastupi ni na Rolan Garosu, ali kako stvari stoje to se promijenilo, pa će po svemu sudeći najbolji teniser svijeta biti u prilici da igra u Parizu.

Naime, tamošnje vlasti su prije nekoliko dana objavili da srpski as neće moći da igra na drugom grend slemu ukoliko ne primi vakcinu, no čini se da su stvari promijenile.

Francuska je odlučila da napravi izmjene u svojoj politici vezanoj za zelene sertifikate, pa najbolji teniser svijeta sada potpada pod “izuzeće”.

Kako se navodi “Gazeta” ljudi koji su u posljednjih šest mjeseci preboljeli kovid mogu da neometano cirkulišu Francuskom, što znači da će Đoković bez problema moći da uđe u ovu zemlju, uzimajući u obzir to da je dobio pozitivan test na koronu sredinom decembra.

To znači da barem do polovine juna važi njegova “propusnica”, a tada će biti završen Rolan Garos. Upravo to je najnovija odluka francuske Vlade, koja je potom potvrđena u tamošnjem nacionalnom Parlamentu, prenose “Novosti”.

Podsjetimo, Rolan Garos se igra od 22. maja do 5. juna i kako sada stvari stoje osvajač 20 grend slem titula biće u prilici da brani titulu na ovom turniru.