Obratio se na francuskom: Zbog moćnih riječi Đokovića aplaudirala cijela hala FOTO/VIDEO

05.11.2023. | 18:19

Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je Masters u Parizu pošto je sa 2:0 slavio protiv Grigora Dimitrova u finalu, a poslije meča viđen je veleobrt. 

Naime, tokom cijele nedjelje publika i Novak su bili u “ratu”.

Sa tribina su se često čuli povici, zviždanje i kritike, a sa drge strane, Srbin je odgovarao stavljanjem ruke na uvo i pozivima da nastave. Ipak, na samom kraju meča, poslije izjave Dimitrova, uslijedio je govor Novaka koji je uticao na pomirenje dvije strane.

Mislim da sam izgorio na kraju. Čestitke drugar. Bio je ovo rolerkoster za mene posljednja tri mjeseca. Ulazak u finale mi mnogo znači i ne bi bio moguć bez vas i vaše podrške, obratio se Bugarin pa nastavio:

Novače, nemam riječi, čestitke zbog još jedne titule. Čestitam mom timu. Bilo nam je sjajno ove nedjelje. Divno putovanje ove godine. Još jedna sezona na turu na tako visokom nivou i vrlo sam zadovoljan zbog toga. Hvala svima na turniru, direktoru i svima koji su omogućili da turnir bude ovako dobar. Skupljači lopti, fotografi, svi iza scene su uradili dobar posao. Ne mogu da pronađem riječi da izrazim zahvalnost. Ja nastavljam da idem u ovom pravcu – istakao je Dimitrov.

Potom, Novak je dobio riječ. Đoković se obratio publici na francuskom i zbog svojih riječi dobio aplauz cijele hale.

Hvala svim dječacima i djevojčicama koji su bili ovdje večeras, najbolji ste na svijetu. – Da kažem i nekoliko riječi o navijačima. Hvala, hvala što ste bili ovdje.

Moram da kažem da svake godine kada dođem ovdje, da je ovdje sjajno od prvog dana. Hvala što podržavate tenis. Očigledno je da Pariz ima mnogo tradicije, kulturu tenisa, uvijek je zadovoljstvo doći ovdje. Imati podršku ove nedjelje, bilo je posebno. Hvala u svakom slučaju, za tu energiju koja je kreirana ove sedmice. Moj odnos sa publikom ove nedjelje je bio specijalan. Hvala za sve i nadam se da ćemo se vidjeti ovde i sljedeće godine. Hvala vam još jednom – zaključio je Novak, prenosi Telegraf.