Obradović pred okršaj sa Bajernom: Kako nama tako i njima

14.11.2023. | 18:04

Košarkaši Partizana će u okviru 8. kola Evrolige igrati protiv Bajerna u Minhenu, dok su odradili i trening pred put u Njemačku.

Na treningu, trener Željko Obradović, izneo je očekivanja kao i kratku analizu svog protivnika.

“Nova utakmica u Evroligi, znamo ih veoma dobro, napravili smo skauting. Tim koji igra na sličan način kao Fenerbahče s dosta šuteva za tri poena i najbolji su tim kad se priča o ofanzivnom skoku, to je bitno, da zaustavimo šut za tri poena i da zagradimo koš poslije toga. Druge stvari koje su bitne, to je da igraju promjenljive odbrane i da će probati da nas iznenade, lično mislim da će poslije svakog tajmauta da mijenjaju odbrane”, rekao je Obradović.

Kada je riječ o sastavu, Obradović je istakao da nema Balše Koprivice koji je bolestan.

Bajern u poslednje vreme ima slabije rezultate, ali, to ne ometa Željka Obradovića.

“Nemamo vremena da se bavimo šta smo radili u zadnjoj utakmici, svaka nova utakmica je nova, nema vremena ni da patiš ni da se raduješ. Tako da… Pripremaš utakmicu na najbolji mogući način, za koji misliš da je potreban, kako nama, tako i njima”, dodao je trofejni stručnjak.

Na krjau, Obradović je govorio i o Pablu Lasu, koji je ljetos stigao na klupu Bajerna.

“Svaki trener ostavlja neki trag, počeo je da radi ove sezone, potrebno mu je vrijeme, ali zna se način na koji radi Pablo. Prepoznatljiv je bio u Real Madridu i evo sad, neke ideje se vide i u Bajernu, roster je drugačiji, ali neke njegove teme su prepoznatljive”, zaključio je Željko.