Novi žestok napad na Novaka Đokovića

03.11.2020. | 10:02

Legendarna teniserka Martina Navratilova poznata je kao osoba koja govori “bez dlake na jeziku”, pa tako nema problem da otvoreno kritikuje i najboljeg tenisera svijeta.

Otvoreno ga je napala tokom US Opena, kada je pogodio linijskog sudiju Lauru Klark, kazavši da nije imao hrabrosti da izađe pred medije poslije diskvalifikacije, dok se ovoga puta u intervjuu za “Irish Times” osvrnula na osnivanje posebnog sindikata tenisera.

“On misli da čini pravu stvari… Ne slažem se s njegovim izborom, to neće pomoći tenisu, bolje je bez toga!”, poručila je Martina Navratilova.

“To je ono što ne razumijem kod njega. Kada si teniski šampion, treba da se posvetiš sportu, tvoja energija odlazi na to… Da biste se opustili gledate TV, obrađujete drvo ili pletete šalove, to vam pomaže da se opustite i to vam daje energiju. Ali osnivanje sindikata!?”.

Začudila se Martina Navratilova što je Đoković odlučio da istupi iz postojećeg Sindikata tenisera i osnuje posebni, koji će se više boriti za prava kod ATP…

“To ne pomaže ni na koji način”, dodala je osvajačica 18 grend slem trofeja, navodi Mondo portal.

“To može da radi kada prestane da se bavi tenisom, to je kontroverzno i ne pomaže. Tokom pandemije korona virusa pokušao si da nas podijeliš, a sve to dok pokušavamo da se ujedinomo i igramo turnire da se ljudi ne bi razboljeli i umirali od COVID-19?”.

Imala je legendarna teniserka iz Češke i poruku za Đokovića.

“Hajde da riješimo taj problem, umjesto da pravimo novi”, istakla je Navratilova koja je očigledno na strani Nadala i Federera, koji takođe nisu za osnivanje novog sindikata.