Novi ponedjeljak – novi rekord: Novak Đoković započeo 420. sedmicu na tronu FOTO

08.04.2024. | 07:40

Srpski teniser Novak Đoković provodi 420. sedmicu na prvom mjestu ATP rang liste i to kao najstariji igrač u istoriji koji se našao na vrhu poretka.

Novi ponedjeljak novi rekord za Novaka Đokovića. Srpski teniser nastavlja da popravlja sopstveni učinak, te je počeo 420. sedmicu na tronu.

Dan ranije Novak Đoković je postao najstariji igrač u istoriji koji nosi titulu najboljeg na svijetu sa 36 godina i 321 danom. Prethodno je ovaj rekord bio u vlasništvu Rodžera Federera, koji je prvi na svijetu bio sa 36 godina i 320 dana. Novak masters u Monte Karlu počinje sa 9.725 bodova. U Kneževini će braniti svega 90, pošto je prošle sezone ispao već u trećem kolu.

 

Iza njega je i ovog ponedjeljka Janik Siner sa 8.710 bodova. Italijan je prošle godine u Monte Karlu stigao do polufinala, koje mu je donijelo 360 bodova. To znači da će on moći da se bori za 640, koliko bi mu donijelo osvajanje titule, piše Sportal.

Karlos Alkaras je treći sa 8.845 bodova. Špancu je na raspolaganju svih 1000 bodova, pošto nije igrao prošle godine.

Među najboljih pet su još Danil Medvedev i Aleksandar Zverev. Slijede ih Andrej Rubljov i Holger Rune, dok se titulom u Eštorilu na osmo mjesto probio Hubert Hurkač. Grigor Dimitrov je zadržao devetu poziciju, a Kasper Rud je pao na deseto mjesto.