Novi derbi u Banjaluci: Borac se protiv Širokog želi vratiti na pobjednički put

27.10.2023. | 15:43

Fudbaleri Borca idu iz derbija u derbi. Naredni ih čeka u subotu 16 časova. Nakon dva vezana remija na Gradski stadion stiže ekipa Širokog Brijega. Iz tabora lidera na tebeli ističu da meč dočekuju željni povratka na pobjednički put.

“Čeka nas derbi utakmica sa ekipom Širokog Brijega koja posjeduje kvalitet i sa kojom smo već odmjerili snage. Znamo sve o njima i upoznati smo sa kvalitetom koji imaju u svojim redovima. Očekuje nas zahtjevna utakmica, ali očekujem da pružimo dobro izdanje i da dođemo do željenog cilja. Uvjeren sam da ćemo odigrati dobro, a važno je da iskoristimo sve prilike koje nam se ukažu pred protivničkim golom kako bi došli do pobjede”, rekao je Vinko Marinović, šef stručnog štaba FK Borac.

Za predstojeći dvoboj upitni su nastupi Srđana Grahovca i Maksa Juraja Ćelića, dok su ostali igrači potpuno spremni da istrče na teren Gradskog stadiona.

“Znamo da je Široki dobra ekipa. Pobijedili smo ih na njihovom stadionu i sada kada nam dolaze u goste sigurno je da će imati dodatni motiv. Ipak, dolaze u našu kuću. Mi smo Borac i uvijek moramo dati 100 odsto sebe da osvojimo 3 boda”, poručuje Hoze Rikardo Kortez.

Ne krije Kortez oduševljenje atmosferom na minula dva derbija, te poziva Borčevce da sa tribina, još jednom, budu naš 12. igrač.

“Na prošloj utakmici atmosfera je bila fenomenalna, vidjelo se koliko je bitna podrška publike. Ne sjećam se kako se tačno kaže na srpskom jeziku, ali su sa tribina govorili nešto u smislu “Hoćemo pobjedu”. Svi su bili uzbuđeni, osjetio sam želju svih da osvojimo ta tri boda. Nadam se da će tako biti i ovaj put”, kaže Kortez, pišu Nezavsne.